Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΣΚΥΛΙΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Κάθε 15 ημέρες πάνε για «ευθανασία» περίπου 20 με 30 υγιέστατα σκυλιά, ηλικίας από 2,5 μηνών έως και 10 χρονών, στην Κύπρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος. Η χρήση του όρου «ευθανασία» στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφώς λανθασμένη, αφού «ευθανασία» γίνεται σε ζώα τα οποία πάσχουν από ανίατες νόσους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνουμε λόγο για δολοφονία!

Ο… δήμιος, που είναι το ίδιο το κράτος της Κύπρου, μπορεί να έγινε πρόσφατα μέλος της Ε.Ε., όμως η αποτρόπαιη συμπεριφορά του απέναντι σε αθώα πλάσματα, είναι σκέτη ντροπή, κασθώς σύμφωνα με την απαράδεκτη νομοθεσία της Κύπρου, τα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται από τους δρόμους, αν δεν δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες εντός 15 ημερών, εκτελούνται. Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και εκείνα τα οποία θεωρούνται κατοικίδια και φέρουν μικροτσίπ, χάνουν τη ζωή τους, διότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν σκάνερ για να δουν σε ποιον ανήκει ο σκύλος!

Αν επιθυμείτε να σώσετε κάποιο σκυλάκι από την «ευθανασία» παρακαλώ επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα :
00397-99023462 (κυρία Τούλα Ναθαναήλ, Κτηνιατρική Υπηρεσία Κύπρου)

00397-99326045 ( κυρία Στέλλα Στυλιανού, εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου Αργος στην Κύπρο)

1 σχόλιο:

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Κρίμα οι άθλιοι να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε στείρωση των ζώων, ώστε να μειώσουν την αναπαραγωγή τους. Κρίμα για ένα κράτος όπως η Κύπρος με τέτοιο βιωτικό επίπεδο να καταφεύγει σε λύσεις σαν κι αυτή!