Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΣΩ WASHINGTON TIMES
Το πρόγραμμά του, εν όψει των πρόωρων εκλογών, παρουσίασε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και αυριανός νικητής, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Νίκολα Γκρουέφσκι, βάσει του οποίου δεσμεύεται για δημοψήφισμα επί της λύσης για το θέμα της ονομασίας και μη τροποποίηση του Συντάγματος για αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, ενώ αναφέρεται μονίμως στη χώρα μας σαν να στέκεται εμπόδιο σε κάθε βήμα που προσπαθεί να κάνει η γειτονική χώρα.

Το μέλλον της ΠΓΔΜ βρίσκεται στα δικά της χέρια, δηλώνει στο μεταξύ η Ντόρα Μπακογιάννη, σε άρθρο της, στους Washington Times, ενώ τονίζει ότι η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ δεν κατέστη δυνατή, λόγω της στάσης που η ίδια τήρησε.

Στο μεταξύ, την ώρα που ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς συναντάται με τον διαπραγματευτή της Ελλάδας Αδαμάντιο Βασιλάκη, στη Ν.Υόρκη, ο αναπληρωτής βοηθός υπ. Εξωτερικών Μπράιζα επανέρχεται με σκωπτικό τόνο, σημειώνοντας: «Μην περιμένετε τη φωτιά από τον Προμηθέα - Νίμιτς».

Συγκεκριμένα, κάλεσε την Ελλάδα και τα Σκόπια να κάνουν περισσότερα από το να περιμένουν τον Νίμιτς και ζήτησε να κάνουν προτάσεις για το πώς θα βελτίωναν την πρόταση του Νίμιτς.
Ταυτόχρονα, ο Μπράιζα ζήτησε από την Αθήνα να μην ενοχλείται από τις δηλώσεις του Γκρούεφσκι, οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπεραμύνεται της πολιτικής και εθνικής του θέσης.

Συγνώμη, αλλά ο άνθρωπος στέκει καλά στα μυαλά του;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: