Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΟΙ… ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ

ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ
Τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, όσο τα ιερά τέρατα της μεγάλης οθόνης έγραφαν τους κανόνες της υποκριτικής και πασπάλιζαν με χρυσόσκονη τα όνειρα των Αμερικανών, τα μεγάλα στούντιο περιφρουρούσαν με νύχια και με δόντια τη φήμη τους. Δεν επέτρεπαν να… διαρρεύσουν λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή τους, με αποτέλεσμα κάποια ένοχα μυστικά να παραμείνουν άγνωστα μέχρι σήμερα. Όχι, όμως, πια…

Ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ αποκαλύπτει τις σκοτεινές πλευρές μερικών εκ των διασημότερων σταρ της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος. Αποκαλύπτει π.χ. ότι ο αρρενωπός Τζέιμς Ντιν είχε αδυναμία στα… ανήλικα αγόρια, η Αβα Γκάρντνερ ήταν τρελά ερωτευμένη με τη Λάνα Τάρνερ και η Μέριλιν Μονρό συχνά πουλούσε το κορμί της για ένα πιάτο φαΐ, προτού γίνει διάσημη, ενώ είχε κάνει κάποτε ερωτικό τρίγωνο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι και τον κουνιάδο του, Πίτερ Λόφορντ, όπως επίσης και ότι πολλοί ακόμη επώνυμοι υπήρξαν εραστές της: από το Μάρλον Μπράντο ως τον Φρανκ Σινάτρα και από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, ως τις διάσημες κυρίες της εποχής Τζόαν Κρόφορντ και Μπάρμπαρα Στάνγουικ.

Για τον Ερολ Φλιν μαθαίνουμε ότι είχε ακόρεστες σεξουαλικές ορέξεις και υπερηφανευόταν ότι από το κρεβάτι του είχαν περάσει περισσότερα από 14.000 άτομα (άνδρες και γυναίκες). Φρόντισε μάλιστα να μυήσει στα μυστικά του σεξ και το γιο του, Σον, αρκετά νωρίς. Από την ηλικία των 15 ετών τον έπαιρνε σε οίκους ανοχής και μοιραζόταν μαζί του την ίδια γυναίκα, γεγονός το οποίο έγινε αφορμή να χωρίσει από τη Γαλλίδα σύζυγό του, Λιλί Νταμιτά.

Παράλληλα, ο Τζέιμς Ντιν είχε ένα ένοχο μυστικό, ικανό να τινάξει την καριέρα του στον αέρα και να τον οδηγήσει στη φυλακή. Επί σειρά ετών διατηρούσε δεσμό με ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο όταν το γνώρισε ήταν μόλις 12 ετών. Σήμερα το αγόρι είναι ένας 70χρονος επιτυχημένος επιχειρηματίας του Λος Άντζελες και οι δύο συγγραφείς, σεβόμενοι την επιθυμία του, δεν αποκαλύπτουν το όνομά του.

Όσο για την Μπέτι Ντέιβις, φαίνεται ότι δεν υποδυόταν τυχαία τόσο επιτυχημένα τους ρόλους της «κακιάς». Ο διάσημος συγγραφέας Τένεσι Ουίλιαμς - στενός φίλος της - είχε εκμυστηρευτεί στον Πόρτερ πριν από χρόνια ότι ένα βράδυ η Ντέιβις βρήκε το σύζυγό της, Αρθουρ Φάρνσγουορθ, στο κρεβάτι με την ηθοποιό Αν Σέρινταν. Εξαλλη από οργή, έπιασε ένα μεταλλικό αμπαζούρ και του το έφερε στο κεφάλι με όλη της τη δύναμη. Δύο ημέρες αργότερα, ο Αρθουρ πέθανε από ανεύρυσμα. Η ίδια ουδέποτε βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, αλλά μέχρι το θάνατό της βασανιζόταν από τύψεις.

Η Αβα Γκάρντνερ, τέλος, αν και είχε τον τίτλο της «σειρήνας του σεξ», έφερε στα πρόθυρα εγκεφαλικού αρκετούς από τους συζύγους και τους εραστές της, επειδή είχε εξίσου μεγάλη αδυναμία στο ωραίο φύλο. Ο μεγάλος έρωτάς ήταν η Λάνα Τάρνερ. Ενίοτε μάλιστα, «ψώνιζε» και πεταλουδίτσες της νύχτας, στις οποίες φερόταν πολύ τρυφερά και τις αντάμειβε πλουσιοπάροχα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: