Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
Ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, καταγράφουν οι ειδικές υπηρεσίες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα της χώρας μας να υποδέχεται αξιοπρεπώς τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2007 σε σύγκριση με το 2004 ο αριθμός των λαθρομεταναστών σχεδόν τριπλασιάστηκε, όμως, η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος παραμένει μηδαμινή.

Να σημειώσω πως η Ελλάδα είναι η 4η χώρα, μετά τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Αγγλία στην παραλαβή αιτημάτων ασύλου, ενώ πολλές είναι και οι καταγγελίες για κακομεταχείριση μεταναστών από λιμενικούς ή αστυνομικούς.
Στο μεταξύ, με τίτλο «Φωνές βοήθειας από το Αιγαίο», η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει ρεπορτάζ για το αυξανόμενο κύμα προσφύγων, μεταναστών και λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Το άρθρο αναφέρεται διεξοδικά στην κατάσταση στη Λέρο, στις καταγγελίες για το σύστημα παροχής ασύλου, στο καθεστώς των στρατοπέδων και στην "αδυναμία της Ελλάδας να ανταποκριθεί στο συνεχώς αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών".
Επίσης, η βρετανική εφημερίδα "Τhe Financial Times" με άρθρο της, προβλέπει "νέο κύμα Ελλήνων μεταναστών παρόμοιο με αυτό της δεκαετείας του'60" λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, η οποία προβλέπει πως θα επιδεινωθεί, αλλά και η αμερικανική εφημερίδα «New York Times»,δημοσιεύει άρθρο για τη "μεγάλη αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών μέσω Τουρκίας" που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: