Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΖΩΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ
Ζωή σε τρεις συνάνθρωπους μας έδωσε ο πεντάχρονος Δημήτρης Μάσσιας, που ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων, προδομένος από την καρδιά του.
Το μικρό αγγελούδι υπέστη ανακοπή καρδιάς την Κυριακή του Πάσχα, στο χωριό των γονιών του, τα Ασπρα Σπίτια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όταν έπαιζε αμέριμνος και ξαφνικά έπεσε αναίσθητος στο έδαφος. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν τους σφυγμούς της καρδιάς του που είχαν σταματήσει... Χρειάστηκαν περισσότερα από 40 λεπτά στην ανάνηψη για να επανέλθει βιολογικά η λειτουργία του οργανισμού του όχι όμως και του εγκεφάλου του, καθώς ο χρόνος που είχε μεσολαβήσει δεν άφηνε περιθώρια για θαύματα.
Διασωληνωμένο, αλλά κλινικά (εγκεφαλικά) νεκρό, διεκομίσθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, όπου προχθές οι τραγικοί γονείς, με μεγαλείο ψυχής, έδωσαν το πράσινο φως για τη δωρεά των οργάνων του παιδιού τους. Τα ξημερώματα της Τετάρτης στήθηκε γέφυρα ζωής για τη λήψη του ήπατος και των δύο νεφρών του μικρού Δημήτρη, διαδικασία που κράτησε κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Γιατροί από τη Γερμανία και την Ελλάδα ανέλαβαν το δύσκολο έργο της αφαίρεσης των οργάνων και ήδη από χθες το ήπαρ του βρίσκεται στη Γερμανία, όπου μεταμοσχεύτηκε σε παιδάκι που έπασχε από ηπατική ανεπάρκεια.

Οι νεφροί του μικρού αγοριού παρέμειναν στην Ελλάδα, ο ένας στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Πάτρας και ο άλλος στην εθνική λίστα του ΕΟΜ για να γίνει ταυτοποίηση της ιστοσυμβατότητας και να δοθεί σε συμβατό λήπτη…

Πραγματικά, μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του μικρού Δημήτρη. Τα συλληπητήρια και τα συγχαρητήρια μου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: