Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥ
Νέα απόφαση -την τρίτη από το 1998- εναντίον της Τουρκίας, ύστερα από προσφυγή αυτή τη φορά του Ελληνοκύπριου πρόσφυγα Ιωάννη Δημάδη, εξέδωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς επιδίκασε στην Τουρκία την καταβολή αποζημιώσεων στους κληρονόμους του Ιωάννη Δημάδη, ύψους 835.000 ευρώ, για απώλεια χρήσης περιουσίας, η οποία αποτελείται από ένα διώροφο σπίτι και ένα οικόπεδο στην κατεχόμενη Κερύνεια.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ
Έκκληση προς την Άγκυρα να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, μιλώντας στο ετήσιο τουρκοαμερικανικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον. Αναφερόμενη επίσης στο Κυπριακό χαρακτήρισε τη λύση του προβλήματος «κλειδί» για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, την οποία οι ΗΠΑ υποστηρίζουν.

"ΟΧΙ" ΣΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑ
Δεν υπάρχει «αυτόματη ένταξη» στην Ε.Ε. για την Τουρκία, διεμήνυσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Ούρσουλα Πλάσνικ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Άγκυρα. Σημειώνεται ότι η θέση της Αυστρίας σχετικά με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Άγκυρας, ταυτίζεται με αυτή της Γαλλίας και της Γερμανίας, που προτείνουν μια "προνομιακή σύμπραξη" για την Τουρκία και όχι την πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε., ιδέα ωστόσο, που απορρίπτει η Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: