Σάββατο 24 Μαΐου 2008

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΗΣ EUROVISION

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ
Σε λίγες ώρες θα έχει την ευκαιρία όλη η Ευρώπη, να παρακολουθήσει τον τελικό της Eurovsion, σε απευθείας μετάδοση από το στάδιο Arena του Βελιγραδίου. Ένας τελικός, που σύμφωνα με τους περισσότερους, για πρώτη φορά, περιλαμβάνει τόσα πολλά φαβορί.

Ανάμεσα στις 25 χώρες που κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, μετά τους δύο ημιτελικούς, και η Ελλάδα, όπου με το “Secret Combination” της Καλομοίρας ευελπιστεί να κατακτήσει την πρωτιά και να φέρει τη νίκη στη χώρα μας.

Ποια όμως θεωρούνται τα δέκα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού;
Η Αλβανία, η οποία εμφανίζεται στη τρίτη θέση, με την 16χρονη εκπρόσωπό της να ερμηνεύει μια υπέροχη μπαλάντα. Αν επαληθευτούν και τα σενάρια που θέλουν το διαγωνισμό να επηρεάζεται από πολιτικές σκοπιμότητες, τότε μην απορέσε αν δείτε την Αλβανία να κατακτάει την πρώτη θέση.

Φαβορί και η Αρμενία, με το “Qele- Qele”. Είναι βέβαιο πως αν η ερμηνεύτρια προσέξει λίγο την εμφάνισή της και δεν έχει το τρακ του ημιτελικού, τότε θα μπορεί άνετα να ελπίζει στην πρωτιά.

Η Πορτογαλία ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ του διαγωνισμού, που κατάφερε ωστόσο να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά. Πολλοί την υπολογίζουν πλέον ως μεγάλο φαβορί και πολλές χώρες την θεωρούν «ήρεμη δύναμη», που τους απειλεί επικίνδυνα.

Η Λετονία με τους πειρατές έχει βάλει πλώρη για την πρωτιά, ενώ η Σουηδία πλασάρεται όλους τους προηγούμενους μήνες ως το απόλυτο φαβορί της φετινής Eurovision. Η ερμηνεύτρια- η οποία είχε κερδίσει και πάλι στο διαγωνισμό, το 1999- δεν φάνηκε στον ημιτελικό να δίνει όλο της τον εαυτό, δηλώνει όμως σίγουρη πως του χρόνου η Eurovision θα γίνει στην πατρίδα της. Όλα δείχνουν για φέτος Σουηδία, εγώ όμως έχω κάποιες επιφυλάξεις…

Η Ουκρανία, υπό τις σκηνοθετικές συμβουλές του «δικού» μας Φωκά Ευαγγελινού, κερδίσει συνεχώς έδαφος, ωστόσο η προσπάθειά της να μιμηθεί την Έλενα Παπαρίζου, μάλλον θα στεφθεί με… αποτυχία από τους ψηφοφόρους του διαγωνισμού. Είναι σίγουρο πως θα πάει πολύ καλά, όχι όμως και για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Το Αζερμπαϊτζάν στοχεύει σε μια πολύ καλή θέση (γιατί όχι και η πρώτη;), καθώς διέρρευσε η πληροφορία πως στον πρώτο ημιτελικό τερμάτισαν πρώτοι ή τρίτοι, ενώ η Ελλάδα, που ακούστηκε πως στον πρώτο ημιτελικό ήρθε πρώτη, έχει να αντιμετωπίσει φέτος πολλά ωραία τραγούδια, ωστόσο πολλοί την θεωρούν ήδη νικήτρια. Μένει μόνο να γίνουν κάποιες βασικές αλλαγές στη σκηνοθεσία, για να μην αδικηθούμε, όπως και στον ημιτελικό.

Τέλος, Σερβία και Ρωσία φλερτάρουν με την πρώτη θέση και είναι σχεδόν βέβαιο πως οι δύο συμμετοχές θα βρεθούν μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Όσον αφορά τη σειρά εμφάνισης των χωρών, φέτος τα φαβορί εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, σε τρεις ομάδες. Αλβανία και Αρμενία, μεσολαβώντας μόνο ένα τραγούδι. Πορτογαλία, Λετονία και Σουηδία, το ένα τραγούδι μετά το άλλο και Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Ισπανία, Σερβία, Ρωσία στο τέλος. Ποιος είναι ο κερδισμένος; Καταρχήν η Αρμενία και η Πορτογαλία, δύο μεγάλα φαβορί, που εμφανίζονται στην 5η και 13η θέση αντίστοιχα. Ανάμεσά τους μεσολαβούν τραγούδια που δεν θεωρούνται φαβορί, οπότε αυτά τα δύο θα ξεχωρίσουν. Κερδισμένη και η Ρωσία, που εμφανίζεται προτελευταία, οπότε το τραγούδι του Dima Bilan θα μείνει ως τελευταίο ωραίο άκουσμα σε όσους παρακολουθούν τον τελικό. Η Ελλάδα εμφανίζεται χαμένη, καθώς προηγούνται και ακολουθούν τραγούδια που είναι μεγάλα φαβορί (Αζερμπαϊτζάν και Ισπανία), οπότε το τραγούδι μας χάνεται… Χαμένη και η Λετονία, καθώς πριν από αυτήν προηγείται η Πορτογαλία και αμέσως μετά η Σουηδία, οπότε το τραγούδι της θα ξεχαστεί ως άκουσμα.


Όσο για το ποια τελικά χώρα θα κερδίσει στη φετινή Eurovision, σημειώστε τις εξής περιπτώσεις
Αν η Ευρώπη θέλει:
1.) Νέο ταλέντο, με προοπτικές για διεθνή καριέρα: ΕΛΛΑΔΑ
2.) Μία εκπληκτική ερμηνεία: ΣΕΡΒΙΑ
3.) Να βγάλει το απόλυτο φαβορί, που όλοι παρουσιάζουν μέχρι σήμερα: ΣΟΥΗΔΙΑ
4.) Να βγάλει πρώτο ένα τραγούδι που εμφανιζόταν ως αουτσάιντερ: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
5.) Να βγει χώρα που δεν έχει ξανακερδίσει στο διαγωνισμό: ΑΛΒΑΝΙΑ
6.) Να βγει πρώτη μια χώρα που συμμετέχει για πρώτη φορά στο διαγωνισμό: ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
7.) Να αποκαταστήσει έναν παλιό χαμένο του διαγωνισμού: ΡΩΣΙΑ
8.) Ένα «τρελαμένο» τραγούδι στην κορυφή: ΙΣΠΑΝΙΑ
9.) Ένα ρυθμικό τραγούδι: ΑΡΜΕΝΙΑ
10.) Μία ενδιαφέρουσα παρουσία, στυλ Παπαρίζου (λέμε τώρα…): ΟΥΚΡΑΝΙΑ
11.) Να βγάλει νικητή όχι το τραγούδι, αλλά το όλο σκηνικό: ΛΕΤΟΝΙΑ


ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει 12αρι από τις εξής χώρες: Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρος και Ρουμανία
Υψηλό βαθμό θα μας δώσουν: Ηνωμένο Βασίλειο, Αλβανία, Βέλγιο, Σερβία, Ουγγαρία, Αρμενία, Τουρκία και Ελβετία
Θα μας ψηφίσουν, αλλά με χαμηλό βαθμό, οι χώρες: Βοσνία, Μολδαβία, Ισλανδία, Γαλλία, Σλοβενία, Ισπανία, Ολλανδία, Φιλανδία, Κροατία, Σουηδία, Λιθουανία, Ρωσία και Δανία
Οι χώρες που δεν θα μας χαρίσουν ούτε έναν βαθμό: ΠΓΔΜ, Ουκρανία, Εσθονία, Λετονία, Νορβηγία και Ιρλανδία
Άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν οι εξής χώρες: Σαν Μαρίνο, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ανδόρα, Πολωνία, Τσεχία, Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο και Γεωργία

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Η Ελλάδα πιστεύω πως θα δώσει φέτος τις ψήφους της στις εξής χώρες: Ρουμανία, Αλβανία, Αρμενία, Τουρκία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αζερμπαϊτζάν, Ισπανία, Σερβία και Ρωσία. Επιφυλάσσομαι αν θα ψηφίσει τις χώρες: Φιλανδία, Σουηδία, Γεωργία και Ουκρανία.

Η σειρά με την οποία φέτος θα εμφανιστούν τα κράτη στο τελικό έχει ως εξής: 01. Ρουμανία, 02. Ηνωμένο Βασίλειο, 03. Αλβανία, 04. Γερμανία, 05. Αρμενία, 06. Βοσνία, 07. Ισραήλ, 08. Φιλανδία, 09. Κροατία, 10. Πολωνία, 11. Ισλανδία, 12. Τουρκία, 13. Πορτογαλία, 14. Λετονία, 15. Σουηδία, 16. Δανία, 17. Γεωργία, 18. Ουκρανία, 19. Γαλλία, 20. Αζερμπαϊτζάν, 21. Ελλάδα, 22. Ισπανία, 23. Σερβία, 24. Ρωσία, 25. Νορβηγία


Αναλυτικά, η σειρά με την οποία θα ψηφίσουν φέτος τα κράτη, τη μεγάλη βραδιά του τελικού: 01. Ην. Βασίλειο, 02. Π.Γ.Δ.Μ., 03. Ουκρανία, 04. Γερμανία, 05. Εσθονία, 06. Βοσνία & Ερζεγοβίνη, 07. Αλβανία, 08. Βέλγιο, 09. Σαν Μαρίνο, 10. Λετονία, 11. Βουλγαρία, 12. Σερβία, 13. Ισραήλ, 14. Κύπρος, 15. Μολδαβία, 16. Ισλανδία, 17. Γαλλία, 18. Ρουμανία, 19. Πορτογαλία, 20. Νορβηγία, 21. Ουγγαρία, 22. Ανδόρα, 23. Πολωνία, 24. Σλοβενία, 25. Αρμενία, 26. Τσεχία, 27. Ισπανία, 28. Ολλανδία, 29. Τουρκία, 30. Μάλτα, 31. Ιρλανδία, 32. Ελβετία, 33. Αζερμπαϊτζάν, 34. Ελλάδα, 35. Φινλανδία, 36. Κροατία, 37. Σουηδία, 38. Λευκορωσία, 39. Λιθουανία, 40. Ρωσία, 41. Μαυροβούνιο, 42. Γεωργία, 43. Δανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: