Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

*Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στους δύο καταξιωμένους Έλληνες, τον καθηγητή Φυσικής Χρήστο Ζερεφό και τον καθηγητή στο ΑΠΘ Αλκιβιάδη Μπάη, καθώς μοιράζονται με άλλους 45 επιστήμονες το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμβολή τους στη Διακυβερνητική Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα. Είναι οι πρώτοι έλληνες στην ιστορία των Νόμπελ Ειρήνης που λαμβάνουν αυτήν την ύψιστη τιμή. Φυσικά τα δελτία ειδήσεων ούτε που αναφέρθηκαν στο γεγονός και όσα το… τόλμησαν, την άφησαν για το τέλος, στο κλείσιμο του δελτίου… Ντροπή…

*Θέλω να συγχαρώ έναν 16χρονο μαθητή, τον Αντώνη Πλατάνιο, που πρώτευσε στο διαγωνισμό «Imagine Cup 2008», που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς. Ο νεαρός νικητής παρουσίασε στο διαγωνισμό -που εφέτος έχει ως θέμα το Περιβάλλον και υποστηρίζεται από τη WWF Ελλάς- το «Protasis», ένα σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας από ηλεκτροβόρες οικιακές συσκευές ενός σπιτιού, ενώ το σύστημα σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος ο 16χρονος μαθητής.

*Συγχαρητήρια στο Ευρωκοινοβούλιο που αποφάσισε να επιβάλλει ποινικές κυρώσεις σε όσους μολύνουν το περιβάλλον. Ξέρω, τώρα θα μου πείτε πως οι παραβάτες χέστηκαν στον φόβο, ωστόσο η απόφαση αποτελεί σταθμό. Πάντως μια… βόλτα στην Ελλάδα είναι αρκετή για να μαζέψει το Ευρωκοινοβούλιο χρήματα από πρόστιμα. Η αρχή ας γίνει από την Πτολεμαΐδα και τη Μήλο, παρακαλώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: