Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ"
Ικανοποιημένες οι ΗΠΑ για την ελληνική συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας
Οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται στενά με τις αμερικανικές αρχές για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παράλληλα, κάνει αναφορά στον «Επαναστατικό Αγώνα», καθώς και στους νυχτερινούς εμπρησμούς από ομάδες νεαρών.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζεται ότι οι βελτιωμένες υποδομές στον χώρο της αντιτρομοκρατίας, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτρέπουν στην Ελλάδα να μάχεται τη διεθνή και εσωτερική τρομοκρατία, ενώ επισημαίνει την εμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα, τονίζοντας ότι ίσως έχει ενσωματώσει κάποια παλαιά μέλη της 17Ν.
Στο μεταξύ, η Αλ Κάιντα εμφανίζεται ως η μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ η έκθεση, που καταγράφει την τρομοκρατική δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη, αναφέρει ότι ο αριθμός των επιθέσεων μειώθηκε ελαφρώς το 2007. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι επιθέσεις έφτασαν τις 14.449 σε σχέση με τις 14.570 το 2006.

Τέλος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν μετέβαλε τον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία -Κούβα, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Σουδάν και Συρία- σημειώνει πάντως την συνεργασία του Σουδάν στην αντιτρομοκρατική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: