Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ!

ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν τα όσα ειπώθηκαν στον εορτασμό του Αγίου Κυρίλλου στη Ρώμη, καθώς παρουσία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, ο επικεφαλής της σχισματικής «Μακεδονικής Εκκλησίας» αναφέρθηκε με αλυτρωτικούς χαρακτηρισμούς στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ο κ. Στέφανος ανέφερε: «Αγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα. Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας. Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε:
«Τα όσα άκρως προκλητικά και απολύτως απαράδεκτα ειπώθηκαν σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας επιβεβαιώνουν:
»- πρώτον, την ορθότητα της ελληνικής επιχειρηματολογίας, στάσης και πολιτικής, που επιμένει στην ανάγκη λύσης του προβλήματος της ονομασίας,
»- δεύτερον, ότι για όσο παραμένει άλυτο το πρόβλημα αυτό θα γίνεται εργαλείο και όχημα ενός παρωχημένου και ανιστόρητου αλυτρωτισμού επικίνδυνου για την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα στην ευπαθή περιοχή των Βαλκανίων
»- τρίτον, ότι η γειτονική χώρα για όσο χρόνο παραμένει δέσμια λογικών αλυτρωτισμού του παρελθόντος δεν μπορεί να προσβλέπει σε Ευρωπαϊκό και Ευρωατλαντικό μέλλον.
»Τέλος, επιβεβαιώνεται η ορθότητα των αποφάσεων του ΝΑΤΟ στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι.
»Το λιγότερο που μπορεί να περιμένει κάποιος είναι η άμεση καταδίκη από την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων των όσων απαράδεκτων ειπώθηκαν σήμερα».

Παρατήρηση: Το κράτος μας τι κάνει απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις; Μόνο διαβήματα; Γιατί κανείς δεν αντιδράει όταν ομάδες σκοπιανών έρχονται στη Θεσσαλονίκη και οι ξεναγοί τους τούς λένε πως βρίσκονται στην σκλαβωμένη "μακεδονική" προωτεύουσα Θεσσαλονίκη; Που είναι οι αστυνομικές μας δυνάμεις να τους απομακρύνουν ή να τους συλλάβουν γα την προκλητικότητά τους έναντι της Ελλάδας;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟλυ καλη δουλεια!keep working it!