Κυριακή 11 Μαΐου 2008

ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΑΜΗΧΑΝΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ
Αμήχανος και χωρίς επικοινωνιακές επινοήσεις, εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά, από τον βρόχο του τραπεζικού υπερδανεισμού.
Πέταξε το μπαλάκι στη δυσμενή διεθνή συγκυρία και τις τράπεζες, τις οποίες κάλεσε να επιδείξουν «αυξημένη κοινωνική ευθύνη» και περιορίστηκε να απαντήσει με πέντε μέτρα στις ισάριθμες προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η αύξηση του ορίου των 10 .000 ευρώ κάτω από το οποίο δεν θα επιτρέπεται ο πλειστηριασμός μοναδικής κατοικίας, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσει τη σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση των πλειστηριασμών ακινήτων σε τιμή κατώτερη της αντικειμενικής τους αξίας, την υποχρεωτική διεξαγωγή των πλειστηριασμών αποκλειστικά και μόνο σε ειρηνοδικεία με σφραγισμένες προσφορές, την καθιέρωση περιόδου χάριτος μέχρι ένα χρόνο στους δανειολήπτες, στη διάρκεια του οποίου θα μπορούν να πετυχαίνουν νέο διακανονισμό με τις τράπεζες, τη διαμόρφωση μιας κλίμακας με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την ίση αντιμετώπιση ομοειδών περιπτώσεων και την απαγόρευση της κατάσχεσης για χρέη στο δημόσιο και τις τράπεζες του μισθού, όταν δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ η κάθε ελληνική οικογένεια έχει αυξήσει τα προσωπικά της δάνεια κατά 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ έχει μειώσει τις καταθέσεις της κατά 1.000 ευρώ., ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, επανέλαβε την πρότασή του να μην βγαίνει η πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό. Επίσης, παρουσίασε πίνακες για τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε ελληνικά και γερμανικά σούπερ μάρκετ, από τους οποίους προκύπτει ότι στην Ελλάδα οι τιμές είναι έως και διπλάσιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: