Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΡΩΣΙΑΣ

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Την ενόχληση των ΗΠΑ για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, για τον South Stream, εξέφρασε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Μπράιζα, ενώ με δηλώσεις του αφήνει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα ξεγέλασε τις ΗΠΑ και πως με την επιλογή του South Stream ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα στην ενεργειακή ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο αγωγός South Stream δεν είναι ανταγωνιστικός, αλλά συμπληρωματικός σε σχέση με τον αγωγό Nabucco και ως εκ τούτου δεν υφίσταται πρόβλημα από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η Κομισιόν, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας δήλωσε πως η συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Για νέους ορίζοντες στην ελληνορωσική συνεργασία και μια καταληκτική διπλωματική επιτυχία του Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν μεταβεί από την προεδρία στην πρωθυπουργία της Ρωσίας, κάνουν λόγο τα ρωσικά ΜΜΕ, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στη Μόσχα, ενώ τονίζεται ιδιαίτερα η στενή σχέση Πούτιν- Καραμανλή, που συναντήθηκαν για έβδομη φορά, μέσα σε τέσσερα χρόνια και αναμένεται σύντομα να ξανασυναντηθούν κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στο Άγιον Όρος, τους προσεχείς μήνες.

Και αν νομίζετε πως οι Αμερικανοί θα το αφήσουν και αυτό να περάσει έτσι, είστε γελασμένοι. Μετά την κρυολουσία του Βέτο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, για την ένταξη των Σκοπίων στους κόλπους της Συμμαχίας και τα πάρε- δώσε Ελλήνων και Ρώσων, οι Αμερικανοί ήδη -δια στόματος του υφυπουργού τους Εξωτερικών- έκαναν λόγο για ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας και «μακεδονικής» γλώσσας…

Ενώ αν νομίζετε πως η υπόθεση ντόπινγκ συνέπεσε τυχαία μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, σας πληροφορώ πως είστε γελασμένοι.

Μάλλον δεν τον ξέρετε καλά τον (Μ)πους της Αμερικής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: