Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Η ΦΕΤΙΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 100 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ TIMES

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
Αρκετές εκπλήξεις εμπεριέχει η φετινή λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, που δημοσιεύεται από το περιοδικό ΤΙΜΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, συγκαταλέχθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.
Σε περίοπτες θέσεις βρίσκονται θρησκευτικοί ηγέτες αλλά και πολιτικοί και άνθρωποι του θεάματος, ενώ απουσιάζουν ονόματα όπως αυτό του Αλ Γκορ, του Νικολά Σαρκοζί, του Γκόρντον Μπράουν και του Μπιλ Γκέιτς που τις προηγούμενες χρονιές καταλάμβαναν περίοπτες θέσεις.

Στην κορυφή της κατηγορίας "ηγέτες και επαναστάτες" βρίσκεται ο ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα, ακολουθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν , ο Μπάρακ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον, ενώ στην 11η θέση μεταξύ των 20 πρώτων ηγετών συναντάται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στην κατηγορία "ήρωες και νεωτεριστές" πρώτοι εμφανίζονται οι ηθοποιοί Μπραντ Πίτ και Αντζελίνα Ζολί, ακολουθεί η Όπρα Γουίνφρι και η Μία Φάροου, ενώ στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ο τενίστας Αντρέ Αγκάσι, ο ποδοσφαιριστής Κακά αλλά και ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ.

Στην κατηγορία "καλλιτέχνες και διασκεδαστές" φιγουράρουν ο γνωστός τραγουδιστής Μπρους Σπρίνγκστιν, η Μαράια Κάρεϊ και ο έλληνας ομογενής Άλεξ Ρηγόπουλος, που μαζί με τον Εράν Εγκοζί της εταιρίας Harmonix, δημιουργούν δημοφιλή μουσικά βιντεοπαιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: