Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (;)

ΣΟΒΑΡΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Στην Αθήνα πάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αν τελικά δεν μπορέσει να τους κάνει η Κίνα, λόγω του σεισμού. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αθήνα, ενώ το θέμα τέθηκε ήδη στο δημοτικό συμβούλιο.

Ωστόσο, παρά τον καταστροφικό σεισμό, που έχει προκαλέσει το θάνατο από πάνω 12.000 ανθρώπων, οι αξιωματούχοι του Πεκίνου διαβεβαιώνουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά, όμως οι διαβεβαιώσεις αυτές θεωρούνται μειωμένης αξιοπιστίας, λόγω της ιδιομορφίας του πολιτικού καθεστώτος της Κίνας.

Στο μεταξύ, το γεγονός αυτό ήδη προκαλεί συναγερμό σε κάποιους στην Αθήνα, καθώς σύμφωνα με το Καταστατικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αν η χώρα που έχει αναλάβει την τέλεση των Αγώνων δεν είναι σε θέση να τους πραγματοποιήσει, οι Αγώνες γίνονται στην προηγούμενη χώρα που τους φιλοξένησε. Στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα δηλαδή. Ήδη ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ ζήτησε μέσω του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνωα Κυριακού οι ελληνικές αρχές να εξετάσουν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο και να προβούν στις όποιθες ενέργειες για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Να θυμίσω βέβαια πως το ίδιο συζητιόταν και πριν τέσσερα χρόνια, όταν πολλοί λέγανε πως η Αθήνα δεν ήταν έτοιμη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε το Σίδνεϋ θα τους έπαιρνε πάλι. Το σενάριο δεν επαληθεύτηκε, ενώ και στην περίπτωση του Πεκίνου, το γεγονός φαντάζει απίθανο. Ωστόσο η ελληνική πολιτεία οφείλει να είναι σε κάθε περίπτωση πανέτοιμη, κάτι δυστυχώς που δεν μαρτυράνε όμως τα Ολυμπιακά Ακίνητα, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ,
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΥΦΩΝΑΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ,


RATAPLAN