Δεν τα κατάφερε τελικά η Κύπρος με την “femme fatale” Ευδοκία Καδή να περάσει στον τελικό της Eurovision, αν και ομολογουμένως η παρουσίασή της ήταν φοβερή. Άψογη σκηνοθεσία, καλός ήχος, χορευτικό απολαυστικό και ερμηνεία καταπληκτική.
Η Ισλανδία, που εμφανίστηκε πρώτη, ξεχώρισε αμέσως και ενώ τα γραφεία στοιχημάτων της είχαν τοποθετήσει κάπου στη μέση, στο γήπεδο Arena ξεσήκωσε τους πάντες. Είναι σίγουρο πως και στον τελικό θα τα πάει πολύ καλά. Η Σουηδία, ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, πέρασε στην τελική φάση, ωστόσο τα σχόλια για την 33χρονη(;;;) τραγουδίστρια δίνουν και παίρνουν στο Βελιγράδι, σχολιάζοντας όλοι τις πλαστικές τις επεμβάσεις.
Η Τουρκία αν και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ήχου τελικά προκρίθηκε, όπως και η Ουκρανία, που τις τελευταίες ημέρες όλοι την εμφανίζουν ως το μεγάλο φαβορί. Ας μην ξεχάσω να πω πως ο χορογράφος του τραγουδιού είναι ο δικός μας Φωκάς Ευαγγελινός. Η Λιθουανία εκτός τελικού, ενώ- όπως είχα προβλέψει και παλιότερα- η Αλβανία τα κατάφερε και θα τη δούμε ξανά το Σάββατο.
Ελβετία με αδιάφορη συμμετοχή, Τσεχία με ρυθμικό κομμάτι, ενώ μεγάλοι αδικημένοι οι συμμετοχές της Λευκορωσίας και της Βουλγαρίας, τα δύο φαβορί, που μείνανε εκτός, όπως είχα προβλέψει. Ό,τι έγινε στον πρώτο ημιτελικό, με την Ιρλανδία και την Ανδόρα, πολύ απλά επιβεβαιώθηκε και στον δεύτερο ημιτελικό με τη Βουλγαρία και τη Λευκορωσία. Κρίμα…
Η Λετονία με τους πειρατές φυσικά και πέρασε, αν και ο σκηνοθέτης προσπάθησε να τους χαντακώσει- βλέπε Ελλάδα- ενώ η Κροατία με τον παππούλη, προκρίθηκε στον τελικό. Η Δανία από την αρχή έλεγα πως είναι μεγάλο φαβορί και τελικά επιβεβαιώθηκα, καθώς και η Γεωργία, που συμμετείχε με τυφλή τραγουδίστρια, η οποία και τραγούδησε για την ειρήνη.
Ουγγαρία, Μάλτα (η τραγουδίστρια της οποίας ήταν καθαρός μίμος της Ρουσλάνα) και Π.Γ.Δ.Μ. έμειναν εκτός. Η Πορτογαλία, όπως έγραψα, εξελίσσεται σε μεγάλο φαβορί και μην απορέσετε για την πορεία της στον τελικό.
Οι χώρες λοιπόν του δεύτερου ημιτελικού που περνάνε στον τελικό είναι: Ισλανδία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία, Αλβανία, Λετονία, Κροατία, Δανία, Γεωργία και Πορτογαλία.
Όσοι διαβάζετε το blog μου θα διαπιστώσατε πως στις 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό, εγώ πρόβλεψα τις 9, καθώς στη θέση της Ισλανδίας, πίστευα πως θα περάσει η Βουλγαρία.
Όσο για τις δικές μου ψήφους στο δεύτερο ημιτελικό, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν, είχαν ως εξής: 12= Βουλγαρία (κάηκε ως μεγάλο φαβορί και δεν ψηφίστηκε από τις αντίπαλες χώρες), 10= Αλβανία (επιμένω πως η Αλβανία θα είναι η έκπληξη του φετινού διαγωνισμού), 8= Τουρκία (οι ροκιές είπαμε είναι οι αδυναμίες μου), 7= Κύπρος (κι όμως, μ’ άρεσε πολύ), 6= Γεωργία (το νόημα του τραγουδιού μοναδικό και η τυφλή ερμηνεύτρια αξιοπρεπέστατη και φωνάρα), 5= Λευκορωσία (τα «δικά μας παιδιά», καθώς όλοι πίσω από το τραγούδι είναι Έλληνες), 4= Κροατία (συμπαθητικό), 3= Ισλανδία (πολύ ρυθμικό), 2= Σουηδία (μπορεί να θεωρείται φαβορί, αλλά εγώ δεν τρελάθηκα ρε παιδιά…), 1= Πορτογαλία (φοβερό).
Συμπέρασμα:
Αναμενόμενη είσοδο στο τελικό: Ουκρανία, Λετονία, Γεωργία
Τυχεροί της βραδιάς: Τουρκία, Δανία
Αουτσάιντερ: Ισλανδία
Φαβορί: Σουηδία, Αλβανία
Έκπληξη της βραδιάς: Κροατία, Πορτογαλία
1 σχόλιο:
diavazo kathimerina to blog sas. mporo napw pos mas exete ekplixei me ta prognostika sas. sinexiste etsi kai pes te mas pio tha einia to fetino tragoudi pou tha kataktisi tin protia...
Δημοσίευση σχολίου