Κυριακή 11 Μαΐου 2008

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ "ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ"

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60
Νέες εκσκαφές στο ράντσο Μπάρκερ, όπου κρύβονταν ο Τσαρλς Μάνσον και τα μέλη της «Οικογένειάς» του, στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, ξεκινούν οι αρχές, καθώς εικάζεται ότι μπορεί να βρίσκονται θαμμένα και άλλα θύματα της οργάνωσης, που σκόρπισε το θάνατο και συγκλόνισε το Χόλιγουντ, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, στα τέλη της δεκαετίας του '60.
Ο Τσάρλς Μάνσον, 74 ετών σήμερα, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ. Η «Οικογένεια» αποτελείτο από γυναίκες, στις οποίες ο Μάνσον έκανε πλύση εγκεφάλου και εν συνεχεία τις ανάγκαζε να σκοτώνουν όποιους θεωρούσε εχθρούς του. Τους είχε πείσει ότι πρόκειται για τον μεγάλο προφήτη, που σύμφωνα με τη θεωρία του, μαζί με άλλους τέσσερις αγγέλους, θα τους μοίραζε απλόχερα τη βασιλεία του μάταιου τούτου κόσμου. Οι άλλοι τέσσερις άγγελοι της -κατά Μάνσον Αποκαλύψεως- ήταν οι Beatles!
Στις 9 Αυγούστου 1969, τέσσερα μέλη της «Οικογένειας» -όλα γυναίκες- εισέβαλαν στη βίλα του ζεύγους Πολάνσκι στο Σιέλο Ντράιβ του Χόλιγουντ και κατακρεούργησαν την 8 μηνών έγκυο Σάρον Τέιτ, τρεις φίλους της και τον γιο του κηπουρού του σπιτιού. Ο Ρομάν Πολάνσκι βρισκόταν στην Ευρώπη για τα γυρίσματα μίας νέας ταινίας του, ενώ με το αίμα της Τέιτ, οι δολοφόνοι έγραψαν στην πόρτα του σπιτιού τη λέξη «γουρούνι». Την επόμενη ημέρα, μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στο σπίτι του επιχειρηματία Λένο ΛεΜπιάνκα και δολοφόνησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του με παρόμοιο τρόπο, ενώ στην κοιλιά του ΛεΜπιάνκα χάραξαν με πιρούνι η λέξη «πόλεμος».

Η δίκη του Τσαρλς Μάνσον είναι ιστορική και η πιο μακροσκελής στην ιστορία των ΗΠΑ. Διήρκεσε 1,5 χρόνο, στοίχισε πάνω από 1 εκατ. δολάρια, οι ένορκοι απομονώθηκαν για 255 ημέρες και τα πρακτικά της δίκης φτάνουν τις 31.716 σελίδες. Για την Εισαγγελία της Καλιφόρνια ήταν ίσως η πιο δύσκολη υπόθεση αφού έπρεπε να αποδειχθεί τόσο ότι τα μέλη της «Οικογένειας» διέπραξαν τους φόνους όσο και ότι τους είχε διατάξει ο αρχηγός της, Τσαρλς Μάνσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: