Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΗΛΙΕΛΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΜΗΝΕΣ!
Πολλά ενδεχομένως «ύποπτα» προϊόντα περιεκτικότητας ηλιελαίου ενδέχεται να κυκλοφορούν στην αγορά έως το Δεκέμβριο, καθώς οι έλεγχοι από τη μεικτή ομάδα ελεγκτών, που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, θα διαρκέσουν έως το τέλος του έτους.

Στην αγορά εκτιμάται ότι εξακολουθούν να διατίθενται δεκάδες προϊόντα στην παραγωγή των οποίων έχει χρησιμοποιηθεί το ηλιέλαιο ως πρώτη ύλη σε ποσοστό άνω του 10%, ενώ ο ΕΦΕΤ αναζητά 7.000 τόνους ουκρανικού ηλιελαίου, καθώς στοιχεία υπάρχουν για τους 11.000 τόνους από τους συνολικά 18.000 τόνους που έχουν εισαχθεί στη χώρα από τις αρχές του χρόνου.

Την ίδια ώρα, η Νομαρχία Πειραιά προέβη στη διακοπή λειτουργίας επιχείρησης συσκευασίας ελαίων στο Ρέντη, μετά την ανεύρεση σε αυτή μεγάλης ποσότητας ηλιελαίου και τη διαπίστωση ότι η προμήθεια του προϊόντος γίνονταν χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

1 σχόλιο:

just another admin είπε...

BOYCOTT ALTIS για τον Θεό δηλαδή...Παιδιά απο το πρωί που έχει ανακοινωθεί αυτη η ΤΡΑΓΙΚΗ είδηση του φόνου του ηθοποιού, η εταιρία ΑΛΤΗΣ που χρησιμοποίησε τον ηθοποιό σε μια πρόσφατη καμπάνια εχει XESKISTEI να παίζει την διαφήμιση του προφανώς λόγο 'επικαιρότητας'. Εχω τηλεφωνήσει και έχω παραπονεθεί στο "γραφείο καταναλωτή" της UNILEVER στην οποία ανήκει το προίον (στο 800-11-99099) και στο STAR channel (211 - 1891000) οπου έχει παίξει τουλάχιστον 5 φορές μέσα σε ένα 3ωρο ΑΝΗΜΕΡΑ του θανάτου μην έχοντας ακόμη προλάβει να κυδευτεί η ζωή αυτη, το οποίο προφανώς ακόμα "οφείλει" να πουλάει ΛΑΔΑΚΙ στον βωμό του χρήματος και της ΑΝ-ΕΛΑΙ-ΗΤΗΣ εταιρίας. Οι εκπρώσοποι και στα 2 τηλέφωνα αυτά, δηλαδή κάποιοι ταλαιπωρημένοι φίλοι της γενιάς των 1000 ευρώ, που δέν φταίνε και πουθενά, εδω που τα λέμε, μου απάντησαν πως το παράπονό μου "...θα το μεταβιβάσουν...". Καταλαβαίνω πως οι εταιρία αυτή έχει μεν επενδύσει κάποια χρήματα στην παραγωγή της διαφήμισης αυτης, αλλα όλα δείχνουν πως έχει λάβει την συγκυρία της επικαιρότητας ως μια "θαυμάσια ευκαιρία" να ανεβάσει τις πωλήσεις της, τωρα που οι θαυμαστές του ίσως να τον βλέπουν και να δακρύζουν. Κάποιος πρέπει επιτέλους να δείξει στις πολυεθνικές με πιό ηχυρό τρόπο πως θα πρέπει να σέβονται και να έχουν όρια τουλάχιστον στην ανθρώπινη ευαισθησία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εγώ τουλάχιστον δέν θα ξανα αγωράσω προϊόντα της Άλτης παραδειγματικά και εύχομαι όσοι άλλοι ενοχλήθηκαν να κάνουν το ίδιο. Boycott them! Μπορεί πολυεθνικές να μας εξαπατούν καθημερινά με την τρελλή ακρίβεια, να μας ταϊζουν βαλβολίνες αντι για ηλιέλαιο και να ταϊζουν τους υπαλλήλους τους με "bananes" αλλα ως εδώ.. λίγος σεβασμός σε έναν άνθρωπο που δολοφονήθηκε. Ας το φάνε μόνοι τους το λάδι..