Κυριακή 11 Μαΐου 2008

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
Παραιτείται ο μητροπολίτης Ζακύνθου, σε έναν χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίεςκαθώς τον Απρίλιο του 2009 γίνεται 70 ετών και επιθυμεί να ιδιωτεύσει και να ξεκουραστεί. Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο οποίος υπήρξε ένας εκ των βασικών υποστηρικτών του σημερινού αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και φανατικός πολέμιος του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αποφάσισε να αποχωρήσει, καθώς έχει υποστηρίξει από παλιά την άποψη να τεθεί όριο ηλικίας για τους μητροπολίτες (σήμερα είναι ισόβιοι) τα 72 έτη.

Ο ίδιος θέλει να δώσει το παράδειγμα παραιτούμενος από τον θρόνο του ακόμη νωρίτερα, όπως λένε συνεργάτες του, ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν τη διάσταση απόψεων που υπάρχει πλέον σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου στην ουσία η Ιεραρχία τον τοποθετεί στην άκρη… Ίδωμεν, γιατί ο Χρυσόστομος αν μη τι άλλο είναι απρόβλεπτος…

2 σχόλια:

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Τι να τα κάνει τα ράσα! Έτσι κι αλλιώς οργιάζουν οι φήμες για την άτακτη ζωή του εν λόγω ιεράρχη στο νησί και τα δώρα που τάζει, μεταξύ άλλων και διορισμούς στο δημόσιο με ανίερα πολλές φορές ανταλλάγματα! Ψάξτε το λίγο, έχει ενδιαφέρον!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΙΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΣ ; OTI EINAI OMOΦΥΛΟΦΙΛΟΣ;
TΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟΣ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ