Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΑ

*Τέταρτο κρούσμα χρηματισμού την τελευταία πενταετία στη Ζ΄ Δ.Ο.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Συνελήφθη γυναίκα εφοριακός, που απαίτησε και έλαβε "φακελάκι" 25.000 ευρώ, από φαρμακοποιό της Καλαμαριάς, ενώ μαζί της συνελήφθη και ο λογιστής, που μεσολάβησε. Στη φυλακή, κυρία μου, στη φυλακή, εσύ και πολλοί άλλοι του σιναφιού σου.

*Περίπου 200.000 τόνους σκουπιδιών «παράγουν» το έτος οι κάτοικοι μόνο του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ σε σύγκριση με το 1987, η ποσότητα φαίνεται να διπλασιάστηκε! Ωστόσο, παρά τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών, οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να μην συγκινούνται από την ανακύκλωση, καθώς αυξήθηκαν τα απορρίμματα από πλαστικό και χαρτί, που καταλήγουν στις χωματερές και όχι στους ειδικούς κάδους της ανακύκλωσης. Να σημειώσω τέλος, πως η Ελλάδα κρατά τα σκήπτρα στην ΕΕ των 27, στα σκουπίδια που παράγει, βάσει του πληθυσμού και της έκτασής της.

*Πτώση παρουσιάζουν οι αγορές ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με παράγοντας του real estate, καθώς ρευστό χρήμα δεν υπάρχει και οι εργολάβοι έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις τιμές των νεόδμητων. Από την άλλη, σταθερές ενδέχεται να παραμείνουν οι τιμές των ενοικίων για την επόμενη διετία, με μικρές αυξήσεις μόνο στις νέες κατοικίες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωθείτε σύντομα για το κόλπο με τις πλαστικές σακούλες και γενικά της ανακύκλωσης σε μελλοντική ανάρτηση στο agrilia.

Ανώνυμος είπε...

Em ti tha kanoun oi ergolavoi. Evgalan t' antera toys to 2000-2006, tora as xasoyn ki autoi. Vevea oi poio xamenoi eimaste emeis...