Σάββατο 3 Μαΐου 2008

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τα όσα λένε οι συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής θα τοποθετήσει στη θέση του αντιπροέδρου τον στενό του συνεργάτη Πέτρο Μολυβιάτη, αλλά πολύ πιθανόν και τον Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος επιθυμεί να αποχωρήσει από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, μετά τα όσα συνέβησαν με τον ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα και την πιθανή παραπομπή της χώρας μας στο Ευρω- δικαστήριο, για τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για τη δημιουργία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο ο πρωθυπουργός επιθυμεί να τοποθετήσει ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής και ήδη έχει καταλήξει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Μπένο, ο οποίος έχει διακριθεί και για τις οικολογικές του ευαισθησίες.

Υπουργείο ενδέχεται να αλλάξει ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό προφίλ (κάτι που δεν του προσφέρει το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο τον αναγκάζει πολλές φορές να διαπληκτίζεται με τους συναδέλφους του για τα κονδύλια των υπουργείων), καθώς επιθυμεί να είναι ένας από τους διεκδικητές της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας, στη μετά- Καραμανλή εποχή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα ήθελε πολύ να αποχωρήσει από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά όσο το θέμα των Σκοπίων παραμένει ανοιχτό, μάλλον θα μείνει αμετακίνητη.

Πιθανές μετακινήσεις και αυτές του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αλλά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που πιστεύουν πως ολοκλήρωσαν τη «θητεία» τους στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας, αντίστοιχα.

Σε επίπεδο υφυπουργών, αναμένεται η είσοδος του Κώστα Γκιουλέκα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον όμως στην κυβέρνηση εισέλθει και ο Αντώνης Σαμαράς.

Και μια είδηση που αφορά την Μαριέττα Γιαννάκου. Οι πληροφορίες λένε ότι συζητείται η συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, στις εκλογές του 2009, ωστόσο η πρώην υπουργός Παιδείας, μετά την περιπέτεια της υγείας της, επιθυμεί να επανέλθει δριμύτερη στην μάχη του σταυρού και να είναι πάλι υποψήφια στην Α' Αθηνών, όπου στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου απέτυχε να εκλεγεί.

Μέσα από την καρδιά μας της ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

1 σχόλιο:

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Εκείνο που θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός, είναι να βγάλει τη Ντόρα από το ΥΠΕΞ. Έδειξε ανακόλουθη με τις επιλογές της κυβέρνησης.