Κυριακή 11 Μαΐου 2008

ΡΟΖ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Ρώμης και των οργανώσεων ομοφυλοφίλων, για την πορεία υπερηφάνειας, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου, μετά τις δηλώσεις του νέου, συντηρητικού δημάρχου Τζιάνι Αλεμάνο, ότι το gay pride είναι υπόθεση που αφορά την επίδειξη της σεξουαλικής ταυτότητας.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για το gay pride της Ρώμης Φαμπρίτσιο Μαράτσο, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αλεμάνο «ακατανόητες» και τον κάλεσε να πάρει μέρος στην πορεία, για να γνωρίσει τις τόσες περιπτώσεις πολιτών που δεν έχουν εξασφαλίσει την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους.
Η απόφαση για την διοργάνωση της πορείας θα δοθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Κατά τα προηγούμενα έτη, ο δήμος της Ρώμης αναλάμβανε υπό την αιγίδα του την πορεία του gay pride. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το κεντροαριστερό Δημοκρατικού Κόμματος, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης του δημάρχου της Ρώμης, το κόμμα θα κινητοποιηθεί μαζικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε μειονότητας και ελεύθερου πολίτη.

1 σχόλιο:

ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΡΟΣ είπε...

Από το partito democratico για άλλα σοβαρά φλέγοντα θέματα δεν κινητοποιήθηκαν καθόλου (βλ.ακρίβεια, εργατικά ατυχήματα. σ.σ. από την αρχή του 2008 περισσότεροι από 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.) Αν πρόκειται για ασημαντότητες κινητοποιούνται και μάλιστα μαζικά. Γι'αυτό από το 50,2% στις εκλογές του Ιουνίου 2006 φτάσαν στο 38 της 12ης Απριλίου 2008.
Και πολύ τους ήτανε!