Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πρωτοφανή υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ δώδεκα άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ένα ακόμα αναζητείται.

Δικογραφία έχει, ήδη, σχηματισθεί για 21 άτομα, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι γιατροί, επιχειρηματίες και πρόσωπα υπεράνω υποψίας, σε όλη την επικράτεια, σε μια υπόθεση που ερευνάται από την αστυνομία τους τελευταίους έξι μήνες. Η επιχείρηση έφερε την κωδική ονομασία «καρουσέλ» και η έρευνα ξεκίνησε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης, ύστερα από τον εντοπισμό στοιχείων για ευρύτερο κύκλωμα στη Βραζιλία.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατείχαν και διακινούσαν βίντεο και φωτογραφίες, που απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ανηλίκους, καθώς και βρέφη που τα ανάγκαζαν σε ασελγείς πράξεις με ζώα, ενώ από την έρευνα βρέθηκαν συνολικά 69 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων, αλλά μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο τα 21 ονόματα.

Έρευνες έγιναν στην Αθήνα, τη Λάρισα, την Κόρινθο, την Άνδρο τη Σκόπελο, τη Μεσσηνία, τη Βέροια, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο πρώτος, που συνελήφθη, ήταν οδηγός φορτηγού στη Μεσσηνία, ο οποίος σε στάνη, που διατηρούσε, είχε εγκατεστημένο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μέσω αυτού αντάλλασσε υλικό παιδικής πορνογραφίας με τους υπολοίπους εμπλεκομένους.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέφεραν πως έχουν βάσιμες υπόνοιες ότι οι κατηγορούμενοι δρούσαν οργανωμένα ως κύκλωμα και προς αυτήν την κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες. Σημειώνεται ότι, ως στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί βιντεοσκόπηση, στην Ελλάδα, σκηνών από το υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει σε στούντιο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ ερευνες διεξάγουν οι αστυνομίες όλων των χωρών, που εμπλέκονται στη διακίνηση του υλικού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ Α.... ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΜΕΖΕ ....
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ