Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ- ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ!
Σε τρία χρόνια φυλάκιση, καταδικάστηκε ο Πέτρος Λάμπρου, πρώην διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, την περίοδο του ΠΑΣΟΚ και σε οκτώ χρόνια, πρώην στελέχη της Τράπεζας για πράξεις απιστίας, σχετικά με τα δάνεια στον "γαλάζιο" επιχειρηματία Αλλαμανή, ύστερα από τις μηνύσεις του νυν διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρη Μηλιάκου. Στον όμιλο Αλλαμανή είχαν δοθεί δάνεια 190 εκατ. ευρώ, μολονότι η οικονομική του κατάσταση ήταν επισφαλής...
***************************
Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Βαβύλης, ο άνθρωπος που το 2005 βρέθηκε στο επίκεντρο του εκκλησιαστικού σκανδάλου και του οποίου η δράση οδήγησε στην αποχώρηση του τότε πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Ο Απόστολος Βαβύλης κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που αφορούν στη δραστηριότητά του ως ιερομόναχος με το όνομα Απόστολος Φωκάς, ενώ η αποφυλάκισή του βασίζεται σε βούλευμα που τον κρίνει (;) δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων και διέταξε την αντικατάσταση της κράτησης του με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
**********************************
Χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνως Κυριακού, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Το δικαστικό συμβούλιο του επέβαλε τον παραπάνω περιοριστικό όρο, μετά τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, ενώπιον των οποίων κλήθηκε και απολογήθηκε ο κύριος Κυριακού για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά σε "αυθαίρετες κατασκευές και πολεοδομικές παραβάσεις στην εξοχική του κατοικία στον Αγιο Αιμιλιανό Ερμιονίδος".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι τον νοιάζει τον Κυριακού, ας πούμε για το αν του επεβλήθη πρόστιμο 100,000 Ευρώ. Μια τρίχα από το μουστάκι του είναι. Μπροστά σε αυτά που έφτιαξε στο εξοχικό του και τα ποσά που γλίτωσε από φόρους, αυτά είναι πταίσματα!!!

MAURIZIO BOTTI είπε...

Για κακή σας τύχη,αν και υποθέτω ότι θα προτιμούσατε η δικαιοσύνη να αποδίδεται με δημόσιες εκτελέσεις χωρίς δίκη όπως στο Ιράν ας πούμε, η ελληνική δικαιοσύνη έχοντας μελετήσει επί 3 χρόνια το κατηγορητήριο εναντίον μου κατέληξε με 60σέλιδο βούλευμα ότι το 90% των κατηγοριών που με βάρυναν είναι αστήρικτες και ως εκ τούτου αποφάσισε όχι μόνον την αποφυλάκισή μου, ως άχρηστου περιοριστικού μέτρου, αλλά το κυριότερο την ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΚΗ για τις κατηγορίες αυτές.
Το κυνήγι των μαγισσών και το δημόσιο λυντσάρισμα ανθρώπων που είχαν την ατυχία να "ενοχλήσουν" κάποιους επώνυμους "εκκλησιαστικούς ηγέτες" δεν αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες.
"κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του από το δικαστήριο της χώρας στην οποία φέρεται ότι διέπραξε το αδίκημα(τα) για τα οποία κατηγορείται" Συνθήκη της Ρώμης.
Βέβαια δεν ενοχληθήκατε φαντάζομαι ότι ο αξιότιμος κ. Νικόλαος Παπαδήμας συνεργάτης του καθαιρεθέντος Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, που φέρεται να έχει καταχρασθεί τεράστιο χρηματικό ποσό, πουλώντας γη σε ακραίες σιωνιστικές ημι-παράνομες οργανώσεις κυκλοφορεί ελεύθερος, ουδέποτε δημοσιεύτηκε ούτε μια φωτογραφία του και το κυριότερο;
ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.
Σας συγχαιρω για την ευασθησία και την αντικειμενικότητά σας
Απόστολος Χρ.Βαβύλης