Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΦΑΒΟΡΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗN ΦΕΤΙΝΗ EUROVISION

ΠΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
Άρχισαν ήδη τα στοιχήματα στις χώρες που θα συμμετάσχουν στον 52ο διαγωνισμό τραγουδιού στη Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου, για το ποια επιλογή τραγουδιού θα κατακτήσει την πρώτη θέση και ήδη μερικές χώρες άρχισαν να ξεχωρίζουν.

Για τον πρώτο ημιτελικό, μεγάλο φαβορί θεωρείται η ελληνική συμμετοχή, με την Καλομοίρα και το τραγούδι “My secret combination”, ενώ δεύτερος έρχεται ο Dima Bilan που και φέτος- όπως και το 2006 στην Αθήνα- εκπροσωπεί τη Ρωσία.

Στα στοιχήματα, τρίτο μεγάλο φαβορί εμφανίζεται η Σλοβενία, με τη χορεύτρια- μαριονέτα επί σκηνής, τέταρτο η Πολωνία και πέμπτο φαβορί η Gisela με το τραγούδι “Casanova”, που εκπροσωπεί την Ανδόρα, μαζί με την Sirusho και το τραγούδι “Qele qele”, που στέλνει την Αρμενία.

Στον δεύτερο ημιτελικό μεγάλο φαβορί θεωρείται η Σουηδία με το τραγούδι “Hero”, ακολουθεί η Πορτογαλία και τρίτο φαβορί η Ελβετία, ανατρέποντας τα έως τώρα προγνωστικά των φίλων της Γιουροβίζιον. Στην τέταρτη θέση των στοιχημάτων βλέπουμε την Ουκρανία, ενώ στην πέμπτη ακολουθεί η Αλβανία, με την υπέροχη μπαλάντα της Olta Boka.

Από τις πέντε χώρες που περνάνε αυτομάτως στον τελικό, ξεχωρίζει μακράν το τραγούδι της φετινής διοργανώτριας χώρας, της Σερβίας και ακολουθεί η Ισπανία.

Σε σύνολο τώρα όλων των χωρών, η Σουηδία εμφανίζεται ως μεγάλο φαβορί του τελικού, ακολουθεί η Ελλάδα, τρίτη η Ρωσία, τέταρτη η Σλοβενία και πέμπτη η Πολωνία. Τελευταία χώρα, που συγκεντρώνει τις λιγότερες έως τώρα προτιμήσεις, εμφανίζεται το Ηνωμένο Βασίλειο…

Φυσικά όλα αυτά ανατρέπονται και εμείς δεν μένει παρά να περιμένουμε τη βραδιά του μεγάλου τελικού, που θα αναδείξει και το νικητή της φετινής Eurovision.

Να σημειώσω πως η χώρα μας θα εμφανιστεί τελευταία στον πρώτο ημιτελικό, που θα διοργανωθεί στις 20 Μαΐου, οπότε και θα κλείσει τη βραδιά, ενώ η Κύπρος θα εμφανιστεί 17η στο δεύτερο ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 του ίδιου μήνα.

Τέλος, καθορίστηκε και η σειρά που οι χώρες θα δώσουν την βαθμολογία τους, με την Ελλάδα να ψηφίζει στην 34η θέση, από τις 43 χώρες που θα ψηφίσουν φέτος.
Αναλυτικά, η σειρά με την οποία θα ψηφίσουν φέτος τα κράτη, τη μεγάλη βραδιά του τελικού:
01. Ην. Βασίλειο, 02. Π.Γ.Δ.Μ., 03. Ουκρανία, 04. Γερμανία, 05. Εσθονία, 06. Βοσνία & Ερζεγοβίνη, 07. Αλβανία, 08. Βέλγιο, 09. Σαν Μαρίνο, 10. Λετονία, 11. Βουλγαρία, 12. Σερβία, 13. Ισραήλ, 14. Κύπρος, 15. Μολδαβία, 16. Ισλανδία, 17. Γαλλία, 18. Ρουμανία, 19. Πορτογαλία, 20. Νορβηγία, 21. Ουγγαρία, 22. Ανδόρα, 23. Πολωνία, 24. Σλοβενία, 25. Αρμενία, 26. Τσεχία, 27. Ισπανία, 28. Ολλανδία, 29. Τουρκία, 30. Μάλτα, 31. Ιρλανδία, 32. Ελβετία, 33. Αζερμπαϊτζάν, 34. Ελλάδα, 35. Φινλανδία, 36. Κροατία, 37. Σουηδία, 38. Λευκορωσία, 39. Λιθουανία, 40. Ρωσία, 41. Μαυροβούνιο, 42. Γεωργία, 43. Δανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: