Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ
Ελπίδες στους ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία δίνει μια νέα θεραπεία, η οποία είναι διαθέσιμη και στους Έλληνες ασθενείς. Πρόκειται για το διάλυμα της δραστικής ουσίας νελαραμπίνη, η οποία δεν παρουσιάζει και ανεπιθύμητες ενέργειες στον ασθενή και μπορεί να ακολουθήσει την θεραπεία και στο σπίτι του.
ΜΕ 15 ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Ένοχο για 15 μορφές καρκίνου το τσιγάρο, καθώς εκατοντάδες έρευνες τεκμηριώνουν τη σχέση του καπνίσματος με την εμφάνιση νεοπλασιών, όχι μόνο στον πνεύμονα, αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως το ήπαρ, την κύστη και τον τράχηλο της μήτρας.

ΜΗΝΥΣΗ ΑΣΤΕΓΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Μήνυση εναντίον νοσοκομείου του Λος Άντζελες κατέθεσε ένας παραπληγικός άντρας με νοητική στέρηση, καθώς οι νοσηλευτές τον πέταξαν σε ένα χαντάκι, στη γειτονιά των αστέγων, ύστερα από υπόδειξη της διεύθυνσης. Όπως υποστηρίζει, τον εγκατέλειψαν γυμνό και χωρίς το αναπηρικό του καροτσάκι, με αποτέλεσμα να σέρνεται στο χώμα. Τη σκηνή κατέγραψε και οδική κάμερα ασφαλείας, ενώ είναι η 50η περίπτωση που αναφέρεται τους τελευταίους μήνες, όπου άστεγοι εγκαταλείφθηκαν από ασθενοφόρα, στο Λος Άντζελες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: