Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ

ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ...
Στο όριο βρίσκεται ο δανεισμός στην Ελλάδα, με περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά να είναι στο "κόκκινο" και τις συνολικές οφειλές σε δάνεια και κάρτες να ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ.

Ο υψηλός πληθωρισμός, που οφείλεται και στη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία, ανησυχεί την κυβέρνηση και κυρίως οι επιπτώσεις του στην αγοραστική δύναμη των ήδη υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Στο μεταξύ, εντός των ημερών ξεκινάει το Ταμείο της Φτώχειας, μέσω του οποίου θα ενισχυθούν 2 εκατ. πολίτες, που ζουν κάτω από το όριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μέτρο θα ενταχθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, των οποίων το εισόδημα δεν ξεπερνά το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Σε αυτές το κράτος διαμεσολαβεί για καλύτερους όρους, χαμηλότερο επιτόκιο και παρεμβαίνει για την αποφυγή πλειστηριασμών, ενώ τους στηρίζει και στον τομέα της Υγείας.

Φυσικά οι δράσεις αυτές ξεκινούν κατόπιν πιέσεως της ΕΕ και θα στηριχθούν σε πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί αν περιμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση, την βάψαμε!

Την Ίδια ώρα, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το 6ο ΦόρουμΣυλλογικής δράσης, για την καταπολέμηση της φτώχειας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαθλίωση που προκαλεί η φτώχεια και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, ενώ μίλησε και για το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, τις κοινωνικές ανισότητες, τον υποσιτισμό, την εξάπλωση του AIDS και την έλλειψη υποδομών εκπαίδευσης και περίθαλψης, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αποτυχία του ΟΗΕ να υλοποιήσει τους στόχους της Διακήρυξης της Χιλιετίας, κάτι που αποκαλύπτεται και από τις ίδιες τις εκθέσεις του Οργανισμού και επεσήμανε πως ήρθε η ώρα για την εξεύρεση λύσεων και την ανάληψη δράσης, όχι στη βάση της φιλανθρωπίας αλλά στη βάση της συνειδητοποίησης ότι η φτώχεια αποτελεί μέρος της πραγματικότητας στην οποία ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: