Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αλβανικό κόμμα ετοιμάζεται να ιδρυθεί στην Ελλάδα, με την επωνυμία Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων, σε μια προσπάθεια των Αλβανών της χώρας μας να ισχυροποιηθούν και να ενδυναμώσουν τις αιτιάσεις τους περί μειονότητας στην Ελλάδα.

Μετά την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η «όρεξη» των Αλβανών έχει ανοίξει, καθώς πιστεύουν πως φτάνει η ώρα για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία περιλαμβάνει και ελληνικά τμήματα! Η αρχή επιθυμούν να γίνει με τη δημιουργία του κόμματος, το οποίο πιστεύουν πως θα είναι έτοιμο μέχρι και τις ευρωεκλογές του 2009, ενώ έχουν επιστρατεύσει μέχρι και τον Τσενάι για αυτόν τον σκοπό, το οποίο και προαλείφουν για πρόεδρό τους.

Να θυμίσω μόνο πως ο πατέρας του Τσενάι (ο οποίος κατάγεται από πολύ γνωστή οικογένεια Τσάμηδων) είναι πρώην λοχαγός των Μυστικών Αλβανικών Υπηρεσιών και είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με τις "Πυραμίδες", στο γειτονικό κράτος. Σήμερα ο Οδυσσέας Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard...

Το σημαντικότερο είναι πως το νέο κόμμα πέραν από τη στελέχωσή του και την έτοιμη διακήρυξή του, έχει ήδη βρει και χρηματοδότες, με κύριο την American Bank of Albania, γεγονός που δείχνει πως και εδώ ο αμερικανικός παράγοντας θα «βάλει το χέρι του»… Η συγκεκριμένη τράπεζα ιδρύθηκε το 1989 στην Αμερική και σε αυτή ηγετική θέση φέρεται να έχει πρώην πανίσχυρος γερουσιαστής των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα ζουν περίπου 1 εκατομμύριο Αλβανοί, ωστόσο παραμένει το ερώτημα πόσοι ψηφίζουν, καθώς είναι άγνωστο μέχρι και σήμερα σε πόσες ελληνοποιήσεις Αλβανών έχει προχωρήσει η ελληνική πολιτεία.
Σημείωση: Άραγε πόσοι γνωρίζουν πως οι Μεγάλες Δυνάμεις για να αποδυναμώσουν τη χώρα μας, παραχώρησαν στο αλβανικό κράτος την περιοχή της Βορείου Ηπείρου, όπου η πλειονότητα του πληθυσμού έως και σήμερα είναι Έλληνες. Η Βόρειος Ήπειρος έχει απελευθερωθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές από το 1912- 13, ενώ έχει κηρύξει στο παρελθόν δύο τουλάχιστον φορές την ανεξαρτησία της από την Αλβανία, δίχως όμως να την αφήσουν οι Μεγάλες Δυνάμεις και δη η Αμερική, να αποκοπεί από την αλβανική επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: