Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

ΒΡΑΔΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΚΛΙΜΑΚΑΣ»
Βραδιά συμπαράστασης στους αστέγους συμπολίτες μας, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του ξενώνα Αστέγων «Κλίμακας», που βρίσκεται στον Βοτανικό, στη διεύθυνση Κωνσταντινουπόλεως 10.

Φυσικά το θέμα δεν «παίχτηκε» καθόλου στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, παρόλο που πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία της ΚΛΙΜΑΚΑΣ και διοργανώνεται εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια. Η οργάνωση λοιπόν καλεί όλους τους πολίτες να περάσουν μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο, μαζί με τους αστέγους, για να ευαισθητοποιηθούν. Η εμπειρία είναι μοναδική και φυσικά δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Σύμφωνα με την «Κλίμακα», κανείς αρμόδιος φορέας της πολιτείας δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή πόσοι άστεγοι υπάρχουν στη χώρα μας. Κάποιοι κάνουν λόγο για 8.000 κι άλλοι για 12.000 ή και ακόμα παραπάνω, αν σε αυτούς προσθέσουμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι άστεγοι είναι κυρίως άτομα που έχουν διωχθεί από τις οικογένειές τους ή πρώην επαγγελματίες, που χρεοκόπησαν και τώρα τους κυνηγάνε οι τράπεζες, οι εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι προμηθευτές.

Για όλους αυτούς όμως έχει μεριμνήσει και η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς τα τελευταία χρόνια πληρώνει η ίδια τα χρέη μικροεμπόρων που βρίσκονται στη φυλακή για να αποφυλακιστούν ή που κοντεύουν να περάσουν το κατώφλι της.

Γιατί όμως να φτάνει κάποιος από οικογενειάρχης να καταλήγει άστεγος; Γιατί η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα από τη ρίζα του; Μήπως τελικά και εδώ αδιαφορεί;…

Επίσημο site της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κλίμακα": http://www.klimaka.org.gr/newsite/index.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: