Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
Ένα ασυνήθιστο (;) γεγονός συμβαίνει το τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη. Όλο και περισσότεροι σκοπιανοί και βούλγαροι επισκέπτονται με εκδρομικά την πόλη, με τις οικογένειές τους και βολτάρουν στην παραλία, δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον Λευκό Πύργο.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το γεγονός αυτό έχει να κάνει με μια μορφή προπαγάνδας, που υποκινείται από τις κυβερνήσεις των δύο κρατών και ιδίως της σκοπιανής, που στέλνει τους πολίτες της για να γνωρίσουν την «πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους», όπως λένε και φαντάζονται και να «γεμίσουν» θυμό τους νέους απέναντι στους έλληνες.

Εξάλλου οι σκοπιανοί ποτέ δεν έκρυψαν τις αλυτρωτικές τους βλέψεις κατά της χώρα μας και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν την ιδέα της «Μεγάλης και Ενιαίας Μακεδονίας», που καταλαμβάνει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια της Μακεδονίας, έως τον Όλυμπο δηλαδή.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου προσκύνησε και άφησε στεφάνι σε μνημείο που από πάνω του κρεμόταν ο χάρτης του «Μακεδονικού Έθνους», ενώ ας μην ξεχνάμε και τα χαρτονομίσματα που ήθελαν να κυκλοφορήσουν οι σκοπιανοί στη χώρα τους και απεικόνιζαν τον Λευκό Πύργο.

Διακαής πόθος των σκοπιανών είναι η πρόσβασή τους στη θάλασσα. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μεγάλο τους όνειρο. Ένα όνειρο όμως που αν και το εκδηλώνουν δημοσίως και προς πάσα κατεύθυνση, η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας για την προκλητική τους συμπεριφορά ή έστω, ποτέ δεν άσκησε δριμεία κριτική στις επεκτατικές τους βλέψεις, αλλά ούτε καν διαμαρτυρήθηκε στον ΟΗΕ.

Φυσικά όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια για να προκαλέσουν τη χώρας μας. Μέσα σε όλα αυτά και η δημιουργία ιστοσελίδων στα ελληνικά, που διαστρεβλώνουν την ιστορία μας και στρέφονται κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Σας παραθέτω μία και σας καλώ να τη δείτε και να διαμαρτυρηθείτε ως έλληνες πολίτες σε οποιοδήποτε φορέα πιστεύετε, από την ελληνική- ανύπαρκτη- κυβέρνηση έως και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ.

Τουλάχιστον εμείς, ως γνήσιοι Έλληνες Μακεδόνες ας δώσουμε τον αγώνα μας.

Η ιστοσελίδα της ντροπής: http://www.bulgarmak.org/makedonia.htm

1 σχόλιο:

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Ντροπή ξεντροπή, δεν ξέρω, πάντως οι γείτονές μας κινούνται αεράτα, με τη δική μας ανοχή και τις πλάτες των Αμερικανών, οι οποίοι τους φουσκώνουν τα μυαλά ανεβάζοντάς τους το θράσσος διεκδικήσεων από τη μια και από την άλλη εξασφαλίζουν ανταλλάγματα. Τώρα τι οφέλη μπορεί να έχει μια ολόκληρη ΗΠΑ από μια κουτσουλιά στο χάρτη, αυτό βρίσκεται στο υπέδαφός της και λέγεται Ουράνιο!