Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

ΧΤΙΖΟΥΝ ΒΙΛΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Έναν ογκωδέστατο φάκελο έχει στα χέρια του ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, με ονόματα, στοιχεία και φωτογραφίες, που αποδεικνύουν πως κύκλωμα Βρετανών βουλευτών και μία Αμερικανίδα μεγαλοδικηγόρος έχει αρπάξει τα σπίτια των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα εδάφη, με τις «ευλογίες» των Τουρκοκυπρίων.


Τα στοιχεία «καίνε» οχτώ βουλευτές, τρεις εκ των οποίων είναι λόρδοι και μένουν ακόμη στο σκοτάδι, καθώς η δημοσιοποίησή τους μπορεί να σημάνει μέχρι και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Κύπρου- Αγγλίας.

Στόχος των Βρετανών βουλευτών είναι να χτίσουν βίλες και πολυτελέστατα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, οπότε και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να βγάλουν από την απομόνωση τους Τουρκοκύπριους. Μια απομόνωση που όχι απλά δεν υφίσταται, καθώς η Κυπριακή κυβέρνηση έως σήμερα είναι αυτή που συντηρεί την τουρκοκυπριακή πλευρά, αλλά χρησιμοποιείται ως άλλοθι τόσο από την τουρκοκυπριακή ηγεσία, όσο και από την τουρκική, ώστε να ασκηθούν διεθνής πιέσεις για την ανεξαρτησία του κατεχόμενου εδάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη του φακέλου, ωστόσο συνέστησε στην κυπριακή ηγεσία να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι σχέσεις των δύο κρατών θα εισέρχονταν σε δύσκολη φάση και οι βουλευτές της θα έπρεπε να δικαστούν από τη βρετανική δικαιοσύνη, για κλοπή ξένης περιουσίας, ενώ θα έπρεπε η Αγγλία να λογοδοτήσει και στον ΟΗΕ για ασέβεια των κυβερνητικών της στελεχών, απέναντι στις βασικές πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν.

Μια τέτοια εξέλιξη θα πήγαινε πίσω την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, το οποίο εισέρχεται ίσως στην πιο κρίσιμη φάση του, γι’ αυτό και η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε στάση αναμονής, ωστόσο απορίας άξιο είναι γιατί η βρετανική κυβέρνηση παραμένει άπραγη. Μήπως γιατί το εν λόγω σκάνδαλο συνδέεται με εκείνο που αφορούσε τη σύζυγο του Τόνι Μπλερ, Τσέρι, η οποία στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ως δικηγόρος τους κλέφτες ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα;…

Τέλος, να σημειώσω πως στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο για ένα όργιο κλοπής ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, από 5.000 περίπου αλλοδαπούς, ενώ ανάμεσα στις καταγγελίες ξεχωρίζει αυτή για δραστηριοποίηση κτηματομεσιτικής εταιρίας ελληνικών συμφερόντων εκεί… Είπατε τίποτα;…

Δεν υπάρχουν σχόλια: