Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ EUROVISION

ΕΥΚΟΛΟΣ Ο Α' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΟΝ Β' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
Ανακοινώθηκαν τα τραγούδια όλων των κρατών που θα συμμετάσχουν στη Eurovision, οπότε και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία έως και τις 20 Μαΐου, όπου θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα.

Ο πρώτος ημιτελικός κρίνεται και ευκολότερος από το δεύτερο, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου, καθώς τα 10 τραγούδια που πρόκειται να προκριθούν στον τελικό, ήδη ξεχωρίζουν.

Η Φιλανδία (εμφανίζεται 2η) προβλέπεται να προκριθεί, καθώς είναι το μόνο τραγούδι heavy metal στον φετινό διαγωνισμό. Θυμίζει κάτι από τα τέρατά τους, που είχαν κερδίσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2006 και φέτος ακολουθούν και πάλι τη γνωστή συνταγή.

Η Ελλάδα αναμένεται να περάσει στον τελικό, αν και η θέση στην οποία εμφανίζεται (3η) δεν τη βοηθάει. Προηγείται το τραγούδι της Φιλανδίας και μετά ακολουθεί η Ιρλανδία, που φέτος εκπροσωπείται στο διαγωνισμό από… έναν κόκορα! Οπότε μπορείτε να καταλάβετε που θα πάει φέτος η ψήφος των παιδιών.

Κότα στην σκηνή έχει και η συμμετοχή της Βοσνίας (εμφανίζεται 7η), η οποία επίσης αναμένεται να περάσει στον τελικό.

Η Εσθονία (εμφανίζεται 8η) πολύ πιθανό να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς η εμφάνιση δύο εκκεντρικών τραγουδιστών στη σκηνή, δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, ενώ η Σλοβενία, που εμφανίζεται στην 13η θέση, θα εντυπωσιάσει με τη χορεύτρια- μαριονέτα, που εμφανίζεται επί σκηνής.

Υπέροχο το τραγούδι της Ανδόρας (εμφανίζεται 16η), με την καταπληκτική Gisela να το ερμηνεύει, αναμένεται να περάσει στον τελικό, αρκεί η Ανδόρα να βρει συμμάχους για να τη στηρίξουν.

Στον τελικό και η Αρμενία (εμφανίζεται 17η) με ένα πρωτότυπο τραγούδι, που σίγουρα θα της δώσει το εισιτήριο για τον τελικό και μια καλή θέση στη γενική κατάταξη, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο διαγωνισμό, στην 18η θέση, με αγγέλους και διάβολους επί σκηνής.

Τέλος, η Ρωσία που φέτος εκπροσωπείται και πάλι από τον Dima Bilan και θα εμφανιστεί στη τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού, αναμένεται και πάλι να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του, η οποία και θα τον περάσει τελικά στον τελικό.

Συγκρατήστε τις εξής συμμετοχές: Ιρλανδία, Ανδόρα, Αρμενία

Στο δεύτερο ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου και στον οποίο συμμετέχει και η Κύπρος, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς σε αυτόν εμφανίζονται όλα τα φετινά φαβορί του τελικού.

Συγκεκριμένα, η Κροατία, που εμφανίζεται πρώτη και εκπροσωπείται από έναν γέρο και κάτι άλλους μεσήλικες, σίγουρα θα ενθουσιάσει. Το ίδιο και η Βουλγαρία (εμφανίζεται 3η) που με το ροκ της τραγούδι αναμένεται να ξεσηκώσει την Ευρώπη.

Η Ουκρανία (εμφανίζεται 4η), όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα μπει στον τελικό, καθώς πάντοτε τα τραγούδια της ξεχωρίζουν. Φέτος εκπροσωπείται από ξωτικά.

Η Δανία, η Ισλανδία και η Κύπρος (εμφανίζονται στην 2η, 7η και 8η θέση αντίστοιχα) θα δώσουν μάχη για να περάσουν στον τελικό. Πρόκειται για τρία τραγούδια ιδιαίτερου στυλ, ωστόσο όμως αναμένεται μόνο ένα από αυτά να πάρει το εισιτήριο για τη βραδιά του τελικού. Ευχόμαστε να είναι η Κύπρος, αν και η Δανία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Η Λετονία ήδη εμφανίζεται από τους περισσότερους ως το μεγάλο φαβορί. Εκπροσωπείται από πειρατές και το τραγούδι πραγματικά δεν σε αφήσει αδιάφορο. Εμφανίζεται στην 9η θέση και καλά σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Η Λευκορωσία (εμφανίζεται στην 10η θέση) ακολουθεί την περσινή επιτυχημένη συνταγή και στέλνει πάλι έναν ομορφούλη τραγουδιστή με μια ροκ μπαλάντα, που αν και αναμένεται να περάσει στον τελικό, δεν προβλέπεται να πάρει την πρωτιά. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί.

Η Αλβανία, που εμφανίζεται 12η, φέτος θα είναι η έκπληξη του διαγωνισμού. Αν δεν μετρήσει ότι πέρσι ήταν χρονιά μπαλάντας, φέτος μπορεί η Αλβανία να κερδίσει την πρώτη θέση στον τελικό. Ωραία παρουσία, ωραίο τραγούδι και υπέροχη η φωνή της τραγουδίστριας. Όλα αυτά, συν την πολιτική συγκυρία, που θέλει την Αλβανία αυτό το διάστημα ανεβασμένη, μην απορέσετε εάν φέτος κρατήσει το τρόπαιο η Αλβανία.

Η Τουρκία (εμφανίζεται στην 14 θέση) πάει στο φετινό διαγωνισμό με ροκ τραγούδι. Από τις καλύτερες ροκιές της φετινής Eurovision. Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα περάσει στον τελικό.

Στον τελικό όμως αναμένεται να περάσει και η Γεωργία, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στην 16η θέση και θα εντυπωσιάσει με την τεράστια υφασμάτινη ουρά της τραγουδίστριας.

Τέλος, η Τσεχία, που εμφανίζεται στην 17η θέση, θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς το τραγούδι της είναι ζωηρό, το εμπλουτίζει ο dj και φυσικά η πανέμορφη ερμηνεύτρια.

Συγκρατήστε τις εξής συμμετοχές: Βουλγαρία, Αλβανία, Λετονία

Από τους δύο ημιτελικούς θα προκριθούν είκοσι τραγούδια. Ένα είναι σίγουρο. Πως δύο από τα λεγόμενα ως τώρα φαβορί θα μείνουν έξω από τον τελικό. Αυτό γίνεται πάντοτε, όπως έγινε και πέρσι, που η συμμετοχή της Κύπρου και της Ελβετίας αν και ήταν τα μεγάλα φαβορί, τελικά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στον τελικό.

Όσον αφορά τις πέντε χώρες που περνάνε αυτόματα στον τελικό (η διοργανώτρια Σερβία και η Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο) φέτος βάζουν τα δυνατά τους για μια καλή θέση στη γενική κατάταξη.

Η Γερμανία πηγαίνει φέτος Eurovision με αγγλικό στίχο. Το συγκρότημα με τις τέσσερις υπέροχες κοπέλες έχουν στοχεύσει φέτος την πρώτη θέση και όλα δείχνουν να είναι με το μέρος τους.

Η Ισπανία θα ξεσηκώσει τους πάντες! Το τραγούδι της είναι ιδιαίτερο, αστείο και ο ερμηνευτής του δίνει ρεσιτάλ! Αναμφισβήτητο φαβορί.

Η Γαλλία- επίσης με αγγλικό στίχο- επιστρατεύει ένα γνωστό της τραγουδιστή, με ένα υπέροχο τραγούδι και ιδιαίτερη μουσική. Αναμένεται να πάει φέτος πολύ καλά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μάλλον και φέτος χάνει το τρένο των πρώτων θέσεων, ενώ η Σερβία, για ακόμα μια χρονιά- στέλνει ένα υπέροχο τραγούδι με μια πανέμορφη ερμηνεύτρια. Δε θυμίζει σε τίποτα την περσινή Μαρίγια…

Συγκρατήστε τη συμμετοχή της Γερμανίας και της Ισπανίας

1 σχόλιο:

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Πόσα ξέρεις, πόσα ξέρεις!
Εσύ και το κορίτσι του Μάη, η Δάφνη Μπόκοτα μόνο τα γνωρίζετε αυτά! Σε πολλά σημεία πάντως έχετε απόλυτο δίκιο. Εκείνο που τελικά θα παίξει ρόλο είναι η πολιτική και όχι η ποιότητα των τραγουδιών. Στην ουσία πρόκειται για έναν σικέ διαγωνισμό χωρίς ενδιαφέρον, αφού το αποτέλεσμα λίγο πολύ θεωρείται προδιαγεγραμμένο.