Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ"
Να σβήσουν τα φώτα τους και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης» (Earth Hour) σε μια συμβολική κίνηση για τη σωτηρία του πλανήτη, καλεί η WWF πολίτες σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία προγραμματίζεται για το Σάββατο 29 Μαρτίου από τις 8 έως 9 το βράδυ. Να συμμετάσχουμε όλοι!

ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Με θερμοκρασίες... Καΐρου, θα πλήττονται στο μέλλον τα ελληνικά καλοκαίρια. Οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές, που θα επηρεάσουν σαφώς και τη χώρα μας, με τη μέση θερμοκρασία τους μήνες του θέρους να ανέρχεται σε 41 βαθμούς Κελσίου το διάστημα 2070-2100. Να θυμίσω πως το περασμένο καλοκαίρι ήταν για την Ελλάδα το πιο «καυτό» των τελευταίων 150 ετών και είχε σαν τραγική συνέπεια το θάνατο 15 ανθρώπων…

ΟΙ ΦΩΚΙΕΣ "ΑΓΚΑΘΙ" ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ
Τη λήψη μέτρων κατά του Καναδά, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω των απάνθρωπων μεθόδων με τις οποίες θανατώνονται οι νεογέννητες φώκιες για τη γούνα τους. Να αναφέρω πως μόνο στις αρχές Μαρτίου οι αρχές του Καναδά έδωσαν άδεια για να θανατωθούν 275.000 φώκιες -5.000 παραπάνω από πέρυσι-, προκαλώντας νέες αντιδράσεις από οργανώσεις προστασίας των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: