Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Πρόστιμα με ιδιαίτερο νόημα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, επιδικάστηκαν σε γιατρούς και ασφαλιστική εταιρία το τελευταίο διάστημα, δίνοντας την ελπίδα πως τελικά υπάρχει μέχρι και σήμερα όργανα που μπορούν να σταθούν δίπλα στους πολίτες όταν αυτοί τους έχουν ανάγκη.

Στην πρώτη περίπτωση, όπου τα λάθη και οι παραλείψεις γιατρών επαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου στο Βόρειο Αιγαίο, καθήλωσαν ένα επτάχρονο αγοράκι σε αναπηρικό καροτσάκι, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδίκασε στους γονείς του γιγάντια αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ - ποσό πρωτοφανές για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα. Οφείλω να πω συγχαρητήρια στην ελληνική Δικαιοσύνη και ελπίζω πάντοτε να προχωρά σε τέτοιες γενναίες αποφάσεις, όταν τα λάθη γιατρών στοιχίζουν στη ζωή των ασθενών.

Στη δεύτερη περίπτωση, πρόστιμο 60.000 σε ασφαλιστική εταιρεία επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επειδή παράνομα επεξεργάστηκε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στο απολυτήριο στρατού πολίτη και αφορούσαν αποκλειστικά το σεξουαλικό του προσανατολισμό, προκειμένου να αξιολογήσει την αίτηση του πολίτη για σύναψη σύμβασης ασφάλειας ζωής, την οποία και τελικά απορρίψανε λόγω της ομοφυλίας του. Όποιοι ασφαλιστές συμμετείχαν στο εν λόγω περιστατικό, είναι για φτύσιμο, οι ανώμαλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: