Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ… ΦΤΩΧΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΑΣ

ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ… ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΜΑΓΓΙΝΑ Διάβασα παλιότερα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην εφημερίδα Press Time και σας το αναδημοσιεύω. Έχει να κάνει με τα σπίτια- ακίνητα των υπουργών του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που αν μη τι άλλο, προκαλούν με την πρωτοφανή χλιδή τους και σκανδαλίζουν τον Έλληνα φορολογούμενο, που παλεύει με δάνεια και δανεικά, για να αποκτήσει έστω μια πρώτη κατοικία.

Κωνσταντίνος Καραμανλής- Πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός δηλώνει διαμέρισμα 82 τ.μ. στην οδό Mητούδη 18 στη Θεσσαλονίκη και γραφείο 122 τ.μ. επί της Tσιμισκή 118, επίσης στη συμπρωτεύουσα. Δύο αγροτεμάχια 4.070 και 4.100 τ.μ. στον Aγ. Iωάννη Θεολόγο στην Kύθνο, έχει την ψιλή κυριότητα διαμερίσματος 213 τ.μ. στην οδό Πλουτάρχου 28, διαμερίσματος 222 τ.μ. στην οδό Mπιζανίου 12 στη Φιλοθέη, οικόπεδο με διώροφη οικία επιφανείας 509 τ.μ. στη Pαφήνα, καθώς και δύο αγροτεμάχια συνολικού εμβαδού 4.250 τ.μ. τα οποία απέκτησε το 1997 στην τοποθεσία Οσμάν Mπαΐρ στις Σέρρες.

Γιώργος Αλογοσκούφης- υπουργός Οικονομίας
Ο υπουργός Οικονομίας διαθέτει ένα διαμέρισμα 243,90 τ.μ. στην Αθήνα, ένα οικόπεδο 3,472 τ.μ. στην Εύβοια, δύο οικόπεδα με οικίες 328 τ.μ. και 410 τ.μ., 4 οικόπεδα στην Ιτέα, 5 αγροτεμάχια στη Φωκίδα και τη Βοιωτία ενώ η σύζυγός του διαθέτει οικόπεδο με οικία 496,40 τ.μ. στη Σύμη και ένα οικόπεδο με οικία στη Νέα Ερυθραία 267 τ.μ.

Ντόρα Μπακογιάννη- υπουργός Εξωτερικών
Όμως όπως όλα δείχνουν δεν είναι οι μόνοι υπουργοί της κυβέρνησης που “καλοπερνάνε”. Μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου, καταλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη. Με δηλωτέο εισόδημα το 2005 τα 167.936 ευρώ εκ των οποίων τα 100.000 ευρώ ελήφθησαν από την εκποίηση κάποιου ακινήτου. Ταυτόχρονα η κ. Μπακογιάννη έχει τίτλους ιδιοκτησίας, εξ ολοκλήρου ή εξ αδιαιρέτου, σε περισσότερα από 20 ακίνητα στα Χανιά, στην Αττική, στην Ευρυτανία αλλά και στη γαλλική Σαβοΐα. Στα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνουμε τις απολαβές του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου του οποίου μονάχα οι καταθέσεις ξεπερνούν 773.000 δολάρια κατέχοντας παράλληλα σημαντικό χαρτοφυλάκιο και σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Φάνη Πάλλη – Πετραλιά- υπουργός Απασχόλησης
Η Φάνη Πάλλη –Πετραλιά κατέχει μονοκατοικία 490 τ.μ. σε οικόπεδο 793 μ2 στη Γλυφάδα. Γραφείο 88 τ.μ. στην Αθήνα. Μία παλιά παραδοσιακή μονοκατοικία 80 τ.μ. σε οικόπεδο 1005 μ2 στη Zαγορά Mαγνησίας έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% σε ημιδιώροφη παλαιά οικία 60 τ.μ.2 στην Hλεία και 25% έκτασης 566 μ2 στη Σκύρο. Στο ίδιο νησί έχει το 25% έκτασης 1.118 μ2 στο οποίο βρίσκεται και μικρός ναός από κληρονομιά. Ενώ το κερασάκι στη τούρτα συμπληρώνει το 50% της βραχονησίδας Pηνεία στη Σκύρο έκτασης 550.000 μ2, αγρός 2.000 μ2 στο Kαλέτσι Αττικής και το 50% διαμερίσματος 50 τ.μ. στην Αθήνα.

Γιώργος Σουφλιάς- υπουργός ΠΕΧΩΔΕ
Αγωνιώδεις προσπάθειες για να ξεμπλοκάρουν οι εργασίες κατασκευής του εξοχικού του κάνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με κλειστό παρκινγκ που βρίσκεται στην φάση ολοκλήρωσης στο 57ο χιλιόμετρο της Αθηνών - Σουνίου. Ο μηχανικός που έχει αναλάβει το έργο Νικόλαος Μεταξάς αναζητεί πλέον "σανίδα σωτηρίας" στο άρθρο 22 για τα αυθαίρετα, το οποίο υπάγεται στο γενικό οικοδομικό κανονισμό και εμπεριέχεται σε νόμο του Αντώνη Τρίτση .Σύμφωνα με την Πολεοδομία Μαρκοπούλου οι εργασίες κατασκευής της εξοχικής κατοικίας του Γιώργου Σουφλιά διακόπηκαν και του δίνεται τετράμηνη παράταση ώστε να καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναθεώρηση της άδειας του. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι η άδεια δεν εκδόθηκε εντός της νόμιμης προθεσμίας παρ' ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις. Από την πλευρά του ο κ. Σουφλιάς υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε από τον αρχιτέκτονα του έργου για την ανεξήγητη -όπως την χαρακτήρισε- καθυστέρηση της πολεοδομίας. Σύμφωνα με το δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού, πρόκειται για περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως, στην οποία επιτρέπεται η δόμηση με περιοριστικούς όρους.

Ευριπίδης Στυλιανίδης- υπουργός Παιδείας
Εκ των φτωχότερων ο Υπουργός Παιδείας, με καταθέσεις περίπου 29.000ευρώ και εισοδήματα μόλις 9.000ευρώ. Έχει δηλωμένη μία μονοκατοικία και ένα αυτοκίνητο, καθώς και ένα οικόπεδο στην Κομοτηνή..

Χρήστος Φώλιας- υπουργός Ανάπτυξης
Διαθέτει ένα διαμέρισμα, αγνώστων τετραγωνικών, στο Λονδίνο, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχει από κοινού με την γυναίκα του.

Σωτήρης Χατζηγάκης- υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Σωτήρης Χατζηγάκης έχει τέσσερα ακίνητα στην Δροσιά Αττικής, ενώ διαθέτει ένα αυτοκίνητο 1800 κυβικών, το οποίο απέκτησε το 1999.

Δημήτρης Αβραμόπουλος- υπουργός Υγείας
Ο Αρκάς υπουργός διαθέτει εκτός από τις μετοχές σε διάφορες εταιρίες ακίνητα στο Ελληνικό Αρκαδίας, στην Λευκάδα, στην Εύβοια καθώς και μια εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο και ένα οίκημα στη Κηφισιά.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης- υπουργός Εθνικής Άμυνας
Δεκαεννέα ακίνητα έχει στη κατοχή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έξι διαμερίσματα στου Ζωγράφου, δύο στο κέντρο της Αθήνας, δύο στη Γλυφάδα, δύο στο Γαλάτσι ενώ διαθέτει οικόπεδα και σπίτια στην Αργολίδα και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Αλέξης Κοντός- υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ένας από τους φτωχότερους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή ο Αλέξανδρος Κοντός σύμφωνα τουλάχιστον με την δήλωση του έχει μόνο τέσσερα ακίνητα στον Νομό Ξάνθης, όπου και πολιτεύεται.

Άρης Σπηλιωτόπουλος- υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης
Στην ίδια λίστα… των “φτωχών” υπουργών βρίσκεται και ο νεαρός υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος. Στην κατοχή του έχει μονάχα δύο διαμερίσματα στη Πάτρα και ένα μικρό “κομπόδεμα” μερικών χιλιάδων ευρώ σε διάφορες τράπεζες της χώρας.

Μαργαρίτης Τζίμας- υπουργός Μακεδονίας – Θράκης
Ο Μακεδόνας υπουργός είναι κάτοχος επτά κατοικιών. Τα τέσσερα βρίσκονται διασκορπισμένα στη πόλη της Δράμας ενώ τα υπόλοιπα τρία στη πόλη των Σερρών. Σε όλα έχει εξ’ ολοκλήρου την κυριότητα ενώ έχει και σημαντικό αριθμό μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων.

Μιχάλης Λιάπης- υπουργός Πολιτισμού
Ο I love Mykonos υπουργός Πολιτισμού εμφανίζει οικία με πισίνα στην τοποθεσία Kούνδουρος - Mυκόνου 223 τ.μ. σε οικόπεδο 5.200 μ2 με συνολικό τίμημα κατασκευής 149.938,32 ευρώ (που κατέβαλε την 3ετία 2000 - 2002). Mισή εξ αδιαιρέτου κατοικία 237,5 τ.μ. στο Mεγάλο Xωριό Eυρυτανίας ενώ από το 1992 κατέχει το 50% σε τρεις αγρούς (13.800 μ2) και ένα οικόπεδο (542,7 μ2) στην ίδια περιοχή. Αγροτεμάχιο 2218 τ.μ. στη Λοκρίδα (1977). Τρία διαμερίσματα στο Xαλάνδρι έναντι 188.259 ευρώ, μερίδια σε τέσσερις αποθήκες υπογείου αλλά και τρία παρκινγκ, το ένα του ανήκει εξ ολοκλήρου. Ένα διαμέρισμα 83 τ.μ. στο Kολωνάκι.

Γιώργος Βουλγαράκης- υπουργός Νησιωτικής Ελλάδας
Από τα υψηλότερα εισοδήματα υπουργού εμφανίζει ο Γιώργος Βουλγαράκης που κατέχει το 25% ακινήτου 700 τ.μ. πέντε ορόφων με ισόγεια καταστήματα 204 τ.μ., από δωρεά του πατέρα του, στο Hράκλειο. Tο 25% ακινήτου 1.289 τ.μ. και ακάλυπτου 346,7 τ.μ. στη θέση Aγ. Γαλήνη στο Ρέθυμνο. Τη κυριότητα σε ακίνητο 127 τ.μ. στην Aθήνα και μια οικία στην Αθήνα 299 τ.μ. με πιλοτή και θέσης στάθμευσης που είναι συγκυριότητα με τη γυναίκα του. Το 50% οικίας 100 τ.μ. και ισογείου καταστήματος στο Ηράκλειο και μια οικία 90,45 τ.μ. στο Σούνιο. Έχει την κυριότητα σε κτήμα 25 στρεμμάτων στο Ρέθυμνο, και το 25% άλλων 12 στρεμμάτων στην ίδια πόλη καθώς και σημαντική συμμετοχή σε επιχειρήσεις.

Προκόπης Παυλόπουλος- υπουργός Εσωτερικών
Ο υπουργός Εσωτερικών στο πόθεν έσχες του, εμφανίζει εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγο του μια οικία 121 τ.μ. στο Νέο Ψυχικό επίσης εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγό του αγροτεμάχιο 4.000 μ2 με οικία 200 τ.μ. στη Μύκονο η οποία αγοράστηκε το 1994 έναντι του ευτελούς για τα δεδομένα ποσού των… 6 εκατ. δρχ.(!) Παράλληλα έχει εξ αδιαιρέτου με την αδελφή του, αγρούς και ελαιοπερίβολα 44.300 μ2 στη Πελεκανάδα Μεσσηνίας από κληρονομιά, όπως και ένα διαμέρισμα 47,5 τ.μ. στην Αθήνα.

Θοδωρής Ρουσόπουλος- υπουργός Επικρατείας
Προφυλαγμένη με ένα τεράστιο φράχτη για να κρατάει σε απόσταση τα αδιάκριτα βλέμματα, η εξοχική κατοικία του Θόδωρου Pουσόπουλου ξεχωρίζει στο Καπανδρίτι. Σε ένα οικόπεδο έκτασης 5.200 τ. μ., όπως έχει γραφτεί στο τύπο, δεσπόζουν τόνοι πέτρας, τζαμαρίες αλλά και μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Με την ίδια σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη, στη δεξιά πλευρά του οικοπέδου φαίνεται και το γήπεδο μπάσκετ, που φτιάχτηκε ώστε να κρατιέται σε φόρμα ο υπουργός. Και επειδή είναι φίλος των σπορ αλλά δυστυχώς και… αναποφάσιστος, κοντά στην είσοδο του σπιτιού αποφάσισε να κατασκευάσει ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό 5X5 γήπεδο ποδοσφαίρου. Παράλληλα διαθέτει και μια νεοαποκτηθείσα μεζονέτα 250 τ. μ. σε μία από τις ακριβότερες γειτονιές του Π. Ψυχικού που ανήκει στον ίδιο αλλά και τη σύζυγό του Mάρα Zαχαρέα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην περιμένετε να πιστέψουμε ότι όλοι αυτοί άφησαν τις δραστηριότητές τους για να ασχοληθούν με τα κοινά επειδή ήθελαν να προσφέρουν στην πατρίδα. Το μόνο που ήθελαν ήταν να γεμίσουν την τσέπη τους και σιγά - σιγά αυτό κάνουν. Τα βλέπουμε και τα ακούμε καθημερινά. Καταχρήσεις, διαφθορά, κουμπάροι, καρτέλ κλπ. Έτσι αδυνατώ να πιστέψω πως ένας υπουργός έχει μόνο 3-4 διαμερίσματα και κάτι λίγα μετρητά σε λογαριασμούς τραπέζης. Ας μην τα ανακατεύουμε λοιπόν γιατί βρωμάνε....

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ...
ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΡΑΝΤΖΑΚΗ .
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ....ΑΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ