Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ

Απαράδεκτη η κίνηση του ΥΠΕΧΩΔΕ να δώσει «διευκολύνσεις» στην ΑΤΤΙ- ΚΑΤ, ώστε να παραδώσει εγκαίρως το έργο- παρακλάδι της Εγνατίας, όπου θα συνδέσει τη Δυτική Μακεδονία με την Ήπειρο, εις βάρος της καφέ αρκούδας που ζει στην περιοχή Καλλιθέα Γρεβενών και είναι υπό εξαφάνιση.
Οι λιγοστές αρκούδες θα αναγκαστούν να ψάχνουν για καταφύγιο, όταν τα εργοτάξια θα πιάσουν δουλειά στην περιοχή με τη μεγάλη οικολογική σημασία, ενώ σε κίνδυνο θα τεθεί και ο αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από την περιοχή που θα μετατρέψουν σε λατομείο.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ φαίνεται να κωφεύει στις αντιδράσεις των κατοίκων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων και δείχνει αποφασισμένο να συνεχίσει, ενώ το επιχείρημά του πως μετά το τέλος των εργασιών θα φυτευτούν 3.320 δένδρα καταρρίπτεται, καθώς ήδη θα έχουν κοπεί περισσότερα από 2.000!

Κύριε Σουφλιά, αρνηθήκατε τη δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος, αν και ήταν καθολική απαίτηση των Ελλήνων, τώρα σκοπεύετε να προχωρήσετε και σε αυτό το μεγάλο οικολογικό έγκλημα;
Προσοχή, γιατί σε λίγο θα σας χαρακτηρίζουν ως τον πιο εχθρικό προς το περιβάλλον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Και είμαι σίγουρος πως αυτός ο τίτλος δε θα σας αρέσει καθόλου. Γι’ αυτό λογικευτείτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: