Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας, τα τελευταία 15 χρόνια, προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, με πιο σημαντική των εγκλημάτων που αφορούν άμεσα τους πολίτες, όπως οι απάτες, οι πλαστογραφίες, οι ληστείες, οι διαρρήξεις και οι κλοπές οχημάτων. Ταυτόχρονα, θλιβερή εικόνα παρουσιάζουν και οι δείκτες των ναρκωτικών, καθώς η ηρωίνη και η κοκαΐνη καλπάζουν, ενώ όλο και περισσότεροι έφηβοι στρέφονται στα χάπια ecstasy και στα παράνομα δισκία μεθαδόνης.
Να σημειώσω πως το 2007 καταγράφηκαν 210 θάνατοι από ναρκωτικές ουσίες, από τους οποίους βεβαιώθηκαν οι 64, 16 στην Αττική, 22 στη Θεσσαλονίκη και 26 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο μεταξύ, πορεία αγανάκτησης, πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, από γονείς, μαθητές και φορείς της πόλης, για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας, στην Πτολεμαΐδα, από χρήση ναρκωτικών. Την ίδια ώρα, ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 15χρονου από τα Γιαννιτσά, που πριν λίγες ημέρες αποπειράθηκε να απαγχονιστεί, κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες. Δύστυχή μας νεολαία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: