Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2007

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 2007:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Σαν μια δυνατή γροθιά, φοιτητές όλων των παρατάξεων, κατεβαίνουν στους δρόμους και απαιτούν την κατάργηση των εξαγγελιών του υπουργείου Παιδείας, για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ούτε η αλητεία των αστυνομικών που γρονθοκόπησαν έναν Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, ούτε η άδικη σύλληψη του 19χρονου φοιτητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, επειδή φορούσε ίδια παπούτσια με κάποιον ταραξία, εμπόδισε τους φοιτητές να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους.


ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ:
Πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα: Πάρνηθα, Πελοπόννησος, Γράμμος, όλη η Ελλάδα στο έλεος των εμπροστών, που κατακαίουν ό,τι πράσινο έχει απομείνει… Τραγικές σκηνές ανθρώπων που έχασαντα σπίτια τους και διεθνής κατακραυγή για την καταστροφή που υπέστη από τη μανία της φωτιάς η Αρχαία Ολυμπία…

Κυκλώματα παιδεραστίας: Τόσο στην Έδεσσα όσο και στην Αθήνα, αποκαλύπτονται κυκλώματα παιδεραστίας, όπου γονείς προωθούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην πορνεία για να κερδίσουν χρήματα. Τα κτήνη του 2007, αναμφισβήτητα…

Υπόθεση Ζωνιανών: «Ανακαταλαμβάνεται» από την Ελληνική Αστυνομία το «κράτος» των εμπόρων των ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν καθημερινά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, όπλων και άλλα στοιχεία που μαρτυρούν τη δράση κυκλωμάτων, που μέχρι και χθες απολάμβαναν μία περίεργη ασυλία.

Αλλοιωμένα γραπτά στις πανελλαδικές: «Βόμβα» στις πανελλαδικές εξετάσεις, όταν δύο καθηγήτριες από βαθμολογικό κέντρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν πως με εντολή της προϊσταμένης αλλοιώθηκαν οι βαθμοί στο μάθημα των Αγγλικών σε 50 γραπτά.

Βασανισμός κρατουμένων: Βίντεο- σοκ κυκλοφορεί και αφήνει έκθετη την ηγεσία της Αστυνομίας, καθώς σε αυτό φαίνονται αστυνομικοί του τμήματος Ομονοίας να βασανίζουν δύο νεαρούς κρατούμενους. Ακολουθούν κι άλλα βίντεο με βασανισμούς και στριπτίζ ιερόδουλων, μέσα σε αστυνομικά τμήματα, μετά από απαίτηση των αστυνομικών.

Δολοφονία οπαδού του Παναθηναϊκού: Γράφεται μια από τις πιο μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δίνουν ραντεβού θανάτου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί από τη συμπλοκή ένας 22χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού.


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:
Κυβέρνηση και πάλι η ΝΔ- Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη Προέδρου: Με ποσοστό 41,83% η ΝΔ αναδεικνύεται και πάλι κυβέρνηση, μετά από τις πρόωρες εκλογές που εξήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής. Σημαντική πτώση για το ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, είσοδος στη Βουλή του ΛΑΟΣ. Στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν διεργασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Υποψήφιοι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης. Πρόεδρος αναδεικνύεται και πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σκάνδαλο Ζαχόπουλου: Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, μία ημέρα μετά την παραίτηση από τη θέση που κατείχε, προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση, καθώς πέρα από τη ροζ πλευρά του σκανδάλου, πίσω από αυτήν φαίνεται να υπάρχει και υπόθεση πρωτοφανούς διαφθορά εις βάρος αρχαιολογικών χώρων.

Αποπομπή Σάββα Τσιτουρίδη: Σε παραίτηση από τη θέση του υπουργού Απασχόλησης εξαναγκάζεται ο Σάββας Τσιτουρίδης, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του στενού του συνεργάτη και γενικού γραμματέα του υπουργείου Ευγένιου Παπαδόπουλου στις μετοχές- «φούσκες», την περίοδο 1999- 2002.

Δολοφονία Βαρθολομαίου: Ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος δολοφονείται από το σύζυγο της ερωμένης του Θωμαΐς Βρακατέλη, η οποία τύγχανε και ανώτατη υπάλληλος του ιδρύματος, χωρίς να έχει τα απαραίτητα προσόντα.

Υπόθεση Ομολόγων: Για πολλές ημέρες κυριάρχησε το σκάνδαλο των ομολόγων στα ΜΜΕ, καθώς σε αυτό εμπλέκεται και ο Αριστοτέλης- Αντώνης Τρουλινός, κουμπάρος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.


ΠΡΟΣΩΠΑ 2007:
Ο απλός Έλληνας: Η χειρότερη χρονιά του νεοέλληνα, που βλέπει καθημερινά την ποιότητα ζωής του να χειροτερεύει. Χαμηλοί μισθοί, αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, ακρίβεια, διαφθορά γύρω του και ένα σύστημα που μονίμως απαιτεί χωρίς να προσφέρει.

Λάκης Λαζόπουλος: Το 2007 είναι η χρονιά του Λάκη Λαζόπουλου. Μέσα από την εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ», που χτυπάει 70αρια τηλεθέασης, λέει όσα θέλουμε να πούμε όλοι εμείς, αλλά δεν μπορούμε. Ο άνθρωπος που δε διστάζει να πει αυτό που σκέφτεται, που προσπαθεί να μας αφυπνίσει, που δίνει πραγματικά μαθήματα στους κυβερνώντες μας. Από την καρδιά μου, του δίνω τα συγχαρητήριά μου!

Χριστόδουλος: Η μάχη που δίνει με το θάνατο συγκλονίζει το πανελλήνιο. Χτυπημένος από την επάρατο νόσο, δίνει μαθήματα θάρρους σε όλους τους Έλληνες, αν και γύρω του οι «βρυκόλακες» με τα ράσα περιμένουν με ανυπομονησία να ξεκινήσουν τη μάχη της διαδοχής.

Ότο Ρεχάγκελ: Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, που την οδήγησε στην πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Αυστρίας- Ελβετίας.

Αλέκος Αλαβάνος: Ανέβασε σημαντικά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και έδωσε μαθήματα αξιοπρεπούς αντιπολίτευσης. Αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά και με τη συμπάθεια όλων των Ελλήνων.


ΑΝΤΙ-ΠΡΟΣΩΠΑ 2007:
Παναγιώτης Ψωμιάδης- Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ο Ψωμιάδης ξέχασε το ρόλο του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και βάλθηκε να γίνει tv-persona. Οι Θεσσαλονικείς τον θέλουν δίπλα στα προβλήματα τους, όχι μονίμως μπροστά από μία κάμερα. Όσο για τον Παπαγεωργόπουλο, άφαντος- όπως τόσα χρόνια- από τα προβλήματα της πόλεως, παρόν όμως πάντα στις λαμπρές δεξιώσεις.

Μαριέττα Γιαννάκου- Μαρία Ρεπούση: Η πρώτη αν και υπουργός Παιδείας εναντιώθηκε όσο κανένας άλλος στους φοιτητές. Η δεύτερη «βάφτισε» τη σφαγή της Σμύρνης «συνωστισμό» και βάλθηκε να μας μάθει ιστορία. Και οι δύο πέρασαν στην Ιστορία και ευτυχώς απαλλαχτήκαμε από την παρουσία τους. Άντε γεια!

Βύρων Πολύδωρας- Βασίλης Μαγγίνας: Ενώ η Ελλάδα καιγόταν, ο Βύρων Πολύδωρας τα έβαζε με τον… άνεμο και φιλοσοφούσε στους νεοδιορισμένους αγροφύλακες και ενώ η κυβέρνηση άνοιγε τον φάκελο του Ασφαλιστικού, ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Μαγγίνας αναγκάζεται σε παραίτηση, όταν αποκαλύπτεται πως το εξοχικό του στο Κορωπί έχει άδεια για… αναψυκτήριο και απασχολεί σε αυτό ανασφάλιστους εργάτες.

Κωνσταντίνος Στέγγος- Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο με την επέκταση του ξενοδοχείου «Πόρτο Καρρά» εις βάρος δασικής έκτασης, αποκαλύπτεται πως ο ίδιος επιχειρηματίας «ξήλωσε» έλατα σε προστατευόμενη περιοχή στη Λακωνία για να φτιάξει αιολικό πάρκο, με την έγκριση φυσικά της πολιτείας… Όσο για τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ και νυν προέδρου της Λυρικής Σκηνής, η εταιρία του κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο, καθώς μετέτρεψε σε βούρκο τα καταγάλανα νερά της Μήλου, χάριν της ανάπτυξης των λατομείων και των μεταλλείων του. Ντροπή σας, κύριοι!

Ρωμύλος Κεδίκογλου- Παναγιώτης Πανούρης: Δικαστικοί, που διόρισαν τα παιδιά τους σε επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης και ξαφνικά παρουσίασαν ανεξήγητο πλουτισμό, ο πρώτος μέσω του 28χρονου γιου του και ο δεύτερος χτίζοντας πανάκριβες βίλες στη Μύκονο.

Αλέξης Κούγιας- Εύη Βατίδου: Ο λαμπρός δικηγόρος και οικογενειάρχης Αλέξης Κούγιας χώρισε με το μοντέλο Εύη Βατίδου. Ο χωρισμός του έγινε φυσικά παρουσία καμερών, μικροφώνων και εξωδίκων.

Μάρα Ζαχαρέα- Γιάννης Πρετεντέρης: Οι ειρωνικές δηλώσεις της εις βάρος των συνταξιούχων, αλλά και η σταθερή πολιτική της προσήλωση στο κυβερνών κόμμα και στο σύζυγό της, κυβερνητικό εκπρόσωπο Θοδωρή Ρουσόπουλο, μόνο συμπαθητικά δεν μας επέτρεψε να τη δούμε. Όσο για τον Γιάννη Πρετεντέρη, ουδεμία στιγμή δεν μπόρεσε να κρύψει την προτίμησή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια των διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, αν και με την τελική επικράτηση του Γιώργου Παπανδρέου, το αρνιόταν πεισματικά.


ΣΟΥΡΓΕΛΑ 2007:
Ρούλα Βροχοπούλου: Το σούργελο του 2007. Δεν άφησε κανάλι για κανάλι που να μην κλάψει για τον Αλβανό της. Όσο για τη γυναικεία αξιοπρέπεια; Σκεφτείτε μόνο πως τον θέλει πίσω και ας έχει γκόμενα και ας την χτυπάει και θα του δώσει και το τζιπ, θα του δώσει και τα σπίτια και τα λεφτά που θέλει.

Έφη Σαρρή: Υποψήφια για το βουλευτικό αξίωμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με το κόμμα ΛΑΟΣ Έφη Σαρρή, που καλούσε όλους εμάς να τη σταυρώσουμε και στα χέρια μας να τη σηκώσουμε, μήνυσε τον Λάκη Λαζόπουλο, καθώς πιστεύει πως αυτός ευθύνεται για τη μη εκλογή της. Δηλαδή το ενδεχόμενο να μην είμαστε εμείς τόσο ηλίθιοι, δεν της πέρασε καθόλου από το μυαλό;

Ανδρέας Ευαγγελάτος: Ο αυτοαποκαλούμενος «εθνικός σταρ» επί μέρες παρακαλούσε το φάντασμα του Θωμά νομίζω, να φύγει από το σπίτι του και για να το πετύχει τελικά αυτό πήγε και του έκανε τρισάγιο για να τον εξευμενίσει. Κυκλοφορεί σύντομα –λέει- και σε κούκλα. Με τα στρασάτα γυαλιά ή χωρίς;

Πατέρας Μάξιμος: Δηλώνει πως το Μάρτιο του 2018 θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Κι εμείς τον ακούμε. Και η «σοβαρή» δημοσιογράφος Άννα Δρούζα του δίνει κάθε λίγο και λιγάκι βήμα για να λέει της μπούρδες του. Εύγε!

Γιάννης Γαλάτης: Άφησε τη Μύκονο και ξαμολήθηκε στα τηλεοπτικά κανάλια. Ως αναδυόμενη Αφροδίτη, μας τραγουδάει για το νησί του και φυσικά αυτό αποτελεί είδηση για τις μεσημεριανές εκπομπές.

Παρασκευάς: Μετά τη φυγή του από την ομάδα των ταλέντων της Αννίτας Πάνια, προσπαθεί να διατηρηθεί στην επικαιρότητα, κάνοντας τη μία ηλιθιότητα μετά την άλλη.

Πόπη Μαλιωτάκη: Προκειμένου να είναι πάντα στην επικαιρότητα, βρίσκει χίλιους δυο λόγους για να το πετύχει κι ας ρίχνει πολλές φορές πολύ χαμηλά την αξιοπρέπειά της.

Μαριάννα Ντούβλη: Με φανταστικούς καλέσμένους στη φανταστική εκπομπή της τον Αρμάνι και την Όπρα, ονειρεύεται να «φάει» τη Μενεγάκη. Εμείς γιατί την τρώμε κάθε μεσημέρι στη μάπα, μπορείτε να μου πείτε;

Άντζελα Δημητρίου: All time classic!


Στηβ Κακέτσης: Ο «μάγκας» της ελληνικής τηλεόρασης. Από επιχειρηματίας, βάλθηκε μέσω των τηλεοπτικών σταθμών να μας επιδείξει πόσα κιλά αντρισμό κουβαλάει.

Έφη Θώδη: Αφού μας έδειξε τα μαύρα αμαρτωλά εσώρουχά της, μας τραγούδησε και όπερα. Η βλακεία δίχως τέλος.

Ελένη Λουκά: Ο Θεός βοηθός της πάντα, όπως λέει και η ίδια, αλλά η διασημότητα πάνω από όλα και από όλους. Ακόμα και πάνω από το λόγο του Θεού.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ…
Νίκος Κούρκουλος: Στα 73 του χρόνια, ο αιώνιος ζεν πρεμιέρ του ελληνικού κινηματογράφου και για πολλά χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων…

Αβάς Πιερ: Ο γάλλος Ανρί Γκρουές- όπως ήταν το πραγματικό του όνομα- ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση των φτωχών, πέθανε σε ηλικία 94 ετών.

Σωτήρης Μουστάκας- Μαρία Μπονέλου: Φτωχότερη η κωμωδία στην Ελλάδα, μετά τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου μας κωμικού, που πέθανε σε ηλικία 67 ετών. Μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε πρόβες για το θετρικό «Πλούτο», του Αριστοφάνη, ενώ η τελευταία του συμμετοχή ήταν στη ταινία «El Greco», του Γιάννη Σμαραγδή. Λίγο καιρό αργότερα, τη μάχη με το θάνατο χάνει και η σύντροφος του Μαρία Μπονέλου, υποκύπτοντας στη νόσο Αλτσάιμερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: