Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΣΤΟ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ "ΦΕΣΙΑ" ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

*Ξεπέρασαν το 1 δις. ευρώ τα «φέσια» στην αγορά, το 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας «Τειρεσίας».
Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν περίπου 85.000 ακάλυπτες επιταγές, συνολικής αξίας περίπου 900 εκατ. ευρώ, ενώ από την αρχή του έτους 113.000 περίπου συναλλαγές έμειναν απλήρωτες, συνολικού ποσού 170 εκατ. ευρώ περίπου.
Η έλλειψη ρευστότητας φαίνεται πως εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους μικρομεσαίους έμπορους και επιχειρηματίες, οι οποίοι κινούνται κυρίως με μεταχρονολογημένες επιταγές.

ΜΟΝΟ 12.203€ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ
*Μακρύς είναι ο δρόμος που πρέπει να καλύψει ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος, για να κλείσει την ψαλίδα ανάμεσα στο μέσο Ευρωπαίο της «παλιάς Ευρώπης» των 15. Φτωχότερος της παλιάς και πλουσιότερος της «νέας Ευρώπης» των 27, στη λίστα της αγοραστικής κίνησης, ο Έλληνας έχει στη διάθεσή του 12.203€ για κατανάλωση, όταν στο Λουξεμβούργο το ποσό φτάνει τα 27.395€.

ΙΟΣ "ΚΛΕΒΕΙ" ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ
*Επικίνδυνος ιός κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμών εκατομμυρίων Ευρωπαίων, που κάνουν καθημερινά τις οικονομικές συναλλαγές τους μέσω Internet. Ο ιός με μεγάλη ευκολία προσβάλει τους υπολογιστές, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστεί και να σβηστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: