Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΕΦΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

Αστυνομικοί εισέβαλαν σε έναν ιδιωτικό ξενώνα στη βόρεια Ινδία και αντίκρισαν ανθρώπους στα πρόθυρα του θανάτου, ενώ συνέλαβαν και ομάδα 50 γιατρών που έκανε παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών

Εύποροι ξένοι, ανάμεσα τους και Έλληνες, πλήρωναν για να πάρουν τα όργανα αυτών των ανθρώπων, καθώς οι περισσότεροι από τους δότες είναι φτωχοί εργάτες, οι οποίοι εξαπατήθηκαν ή υποχρεώθηκαν να δωρίσουν τα όργανά τους.

Μέσα στον ξενώνα, την ώρα της εισβολής βρέθηκαν δύο αμερικανοί και τρεις Έλληνες, που συνελήφθησαν μαζί με τους γιατρούς, αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο Αμίτ Κουμάρ ή αλλιώς Δόκτωρ Τρόμος (φωτό) είναι και ο αρχηγός της σπείρας, που έπειθε εργάτες να έρθουν στον ξενώνα, υπόσχοντάς τους δουλειά, ο οποίος και καταζητείται.

Η έλλειψη μοσχευμάτων οδηγεί πολλούς πλουσίους ασθενείς στις φτωχές χώρες, όπου μπορούν να τα προμηθευτούν πληρώνοντας περίπου 1.000 δολάρια. Κάθε χρόνο τουλάχιστον 45 έλληνες καταφεύγουν στις Φιλιππίνες, στην Ινδία, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν στην Αίγυπτο και την Κίνα για να υποβληθούν παράνομα, σε μεταμόσχευση νεφρού σε αμφίβολες κλινικές, καθώς στην Ελλάδα, ο μέσος όρος αναμονής φθάνει τα 5,5 χρόνια και στη λίστα βρίσκονται ήδη 945 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: