Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ Η ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Την ώρα που επίκειται η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η γειτονική χώρα συνεχίζει απτόητη τις προκλήσεις της.

Μετά και την επεισοδιακή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μπαμπατζάν στη Θράκη και την επίσκεψη του Τούρκου στρατιωτικού ακόλουθου της πρεσβείας στην Αθήνα Σιρίν στα πομακοχώρια, όπου αποκάλεσαν τη μειονότητα «τουρκική» και κάλεσαν τους «τούρκους αδερφούς» να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, τώρα και το τούρκικο Γενικό Επιτελείο Στρατού προχωράει σε προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειας.

Οι στρατηγοί στην ιστοσελίδα τους παρουσιάζουν τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου χωρίς την ύπαρξη συνοριογραμμής, ενώ κάνουν λόγο και για καθημερινές παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων από σκάφη του ελληνικού Λιμενικού και ψαράδες της περιοχής και του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά, στέλνοντας μάλιστα και διαβήματα στη χώρα μας, στον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ!

Όλα τα παραπάνω δείχνουν φανερά πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εντείνει τις «επεκτατικές» της ενέργειες, κυρίως στην Δυτική Θράκη, ώστε κάποια στιγμή να επιτύχει τη συνδιοίκηση της περιοχής ή ακόμα και τη δημιουργία ενός μικρού αλλόθρησκου κράτους εντός του ελληνικού.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», που στην ουσία θα έχει υπό την προστασία της όλα τα ιδιωτικά μουσουλμανικά εκπαιδευτικά κέντρα, παίζοντας δηλαδή το ρόλο ενός άτυπου «υπουργείου Παιδείας».

Στη Δυτική Θράκη αξίζει να αναφέρω πως σήμερα κυκλοφορούν έντεκα εφημερίδες στα τουρκικά, εκπέμπουν επτά ραδιοφωνικοί σταθμοί και κύριος σκοπός αυτών των ΜΜΕ είναι η καθοδήγηση της μειονότητας. Και φυσικά δε σταματούν εδώ. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ίδρυση τούρκικης κρατικής τράπεζας στην Κομοτηνή, με σκοπό την οικονομική εξάρτηση της μειονότητας. Και όλα αυτά φυσικά με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Και μετά από όλα αυτά, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής- με την καθοδήγηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη- ακόμα επιμένει να πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψή του στη Τουρκία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: