Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

ΟΙ 13 ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!!!

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ Ο ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΪ

Την μακάβρια λίστα με τους 13 πιο πλούσιους νεκρούς «μύθους» του κόσμου, τη χρονιά που μας πέρασε, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες γνωστό αμερικάνικο περιοδικό.
Στη πρώτη θέση βρίσκεται ο «βασιλιάς του rock ‘n’ roll» Έλβις Πρίσλεϊ, τα κέρδη του οποίου αυτό το χρόνο από τις πωλήσεις των δίσκων του και από τη χρήση του ονόματός του άγγιξαν τα 49 εκατομμύρια δολάρια, παρόλο που έχουν περάσει 30 χρόνια από το θάνατό του.

Στη δεύτερη θέση ο Τζον Λένον, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν 27 χρόνια, με 44 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στην τρίτη βρίσκεται ο σκιτσογράφος- δημιουργός του περίφημου Σνούπι Τσαρλς Σουλτζ, με 35 εκατομμύρια δολάρια κέρδος.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ένα ακόμα μέλος των Beatles, ο Τζορτζ Χάρισον, με 22 εκατομμύρια δολάρια για φέτος, ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει ο επιστήμονας Άλμπερτ Αϊστάιν, με κέρδη 18 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθούν ο Άντι Γουόρχολ, ο συγγραφέας Ντέκτορ Σέους, ο μουσικός Τούπακ Σάκουρ, ενώ στην ένατη θέση με κέρδη 7 εκατομμύρια δολάρια συναντάμε τη Μέριλιν Μονρόε, που πέθανε στα 36 της χρόνια, από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών, το 1962.

Η λίστα συμπληρώνεται με τον ηθοποιό Στιβ Μακκουίν, τον τραγουδιστή Τζέιμς Μπράουν και τον μουσικό Μπομπ Μάρλεϊ και κλείνει με τον Τζέϊμς Ντιν, ο οποίος αν και πέθανε στα 24 του, πριν 57 χρόνια, φέτος το όνομά του και μόνο απέφερε κέρδη 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ας τα χαίρονται οι κληρονόμοι τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: