Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ

ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ

Απρόσμενο σύμμαχο βρήκε η Σερβία, στο πρόσωπο πολλών αστέρων του Χόλυγουντ, οι οποίοι ανήγγειλαν πως θα διοργανώσουν διαμαρτυρία κατά της απόσχισης του Κοσόβου.

Τζορτζ Κλούνεϊ, Σάρον Στόουν, Ρίτσαρντ Γκιρ και ο σερ Σον Κόνερι, δήλωσαν πως συντάσσονται με τη σερβική κυβέρνηση και υποστηρίζουν πως η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Αμερικής και της Ευρώπης, που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα δικό τους «παρατηρητήριο», στα Βαλκάνια.

Την ίδια ώρα, άρθρο στην εφημερίδα Le Monde, κάνει λόγο για διάλυση των Σκοπίων, σε περίπτωση που κηρυχθεί ανεξάρτητο το Κόσοβο, καθώς θα προσαρτήσουν την περιοχή του Τετόβου και τονίζει πως ένα κομμάτι θα καταλάβει η Βουλγαρία, ενώ οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου θα εγείρουν τα δικαιώματά τους.

Μάλιστα, ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος ρώτησε πριν λίγες ημέρες τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου εάν οι ΗΠΑ θα συνέχαιραν έναν πρωθυπουργό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως έκαναν με τον Χασίμ Θάτσι, πρωθυπουργό των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, για να λάβει την απάντηση πως η περίπτωση του Κοσόβου είναι μοναδική και δε μοιάζει με καμία άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: