Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Την αποφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του Συνασπισμού, ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγου, ενώ τόνισε ότι θα παραμείνει ενεργός πολιτικά και κοινοβουλευτικά ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Πρόσωπο-κλειδί, για να αναλάβει την ηγεσία του Συνασπισμού πλέον θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας. Πολλοί εκτιμούν ότι ο νεαρός πολιτικός αποτελεί και την επιλογή του Αλέκου Αλαβάνου, ωστόσο το πρώτο "όχι" στον Αλέξη Τσίπρα ήρθε από τη μειοψηφία, καθώς η ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού, με γραπτή ανακοίνωση, ζητά ο νέος πρόεδρος να είναι βουλευτής και συναινετική επιλογή. Τα στελέχη της μειοψηφίας, μάλιστα, συζητούν την υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη, αλλά ακόμα και του Γιάννη Δραγασάκη, που προέρχεται από το "Ρεύμα", την πλειοψηφική πλευρά μέσα στον Συνασπισμό, που είναι μάλλον διχασμένη σε σχέση με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τσίπρα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος κι αν ηγηθεί του Συνασπισμού, δύσκολα θα περάσει σε δημοτικότητα τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές αύξησε σημαντικά το ποσοστό του κόμματος, ενώ εντυπωσίασε στο d-bate των πολιτικών αρχηγών με τις τεκμηριωμένες απαντήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: