
Ο Ελληνας πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης ήταν λακωνικός, επιλέγοντας χαμηλούς τόνους, ώστε να μην καλλιεργήσει υπερβολικές προσδοκίες, ενώ στην ερώτηση εάν διέκρινε σημάδια διαλλακτικότητας από τη σκοπιανή πλευρά, χαμογέλασε αινιγματικά, σημείωσε πάντως ότι υπήρχαν "βελτιώσεις" στο κλίμα, σε σχέση με προηγούμενες συναντήσεις.
Στον αντίποδα, ο Σκοπιανός πρέσβης Ιβάν Ντιμιτρόφ έμεινε πιστός στη σκληρή γραμμή της αδιαλλαξίας, κάνοντας λόγο για διμερές θέμα, ενώ στα όρια της προκλητικότητας δήλωσε ότι τα Σκόπια δεν έχουν αντίρρηση να χρησιμοποιεί και η Ελλάδα τον όρο «Μακεδονία», καθώς το πρόβλημα είπε πως είναι η θέση της αποκλειστικότητας για την ονομασία και την ιστορική και πολιτιστική παρακαταθήκη.

Όσο για το επαπειλούμενο βέτο της Αθήνας, ο Μιλόσοσκι κατηγορεί την Ελλάδα ότι θα θέσει σε κίνδυνο την ευρύτερη ασφάλεια στην περιοχή, εάν μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στα όρια της ειρωνείας, μάλιστα, πρότεινε στην Αθήνα να ονομάσει την ελληνική -όπως είπε- Μακεδονία "Αρχαία Μακεδονία" και να αναγνωρίσει τη χώρα του με το όνομα "Μακεδονία"! "Δεν σημαίνει ότι θα έχετε κερδίσει στο θέμα της ονομασίας, αλλά θα έχετε κερδίσει τις καρδιές μας" είπε ειρωνικά.
Κυνικός εμφανίστηκε και ο Ιγκόρ Ιβάνοφσκι, αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, κόμματος που στηρίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό και από το οποίο προέρχεται και ο Πρόεδρος των Σκοπίων Μπράνκο Τσρβένκοφσκι, καθώς υποστήριξε ότι πίσω από την αντίδραση της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος, κρύβονται εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου