Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει εκ νέου η εταιρεία των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ταλαιπωρώντας το επιβατικό κοινό με πανάκριβα μισθωμένα σκάφη της τελευταίας στιγμής, τα οποία συνεχώς εμφανίζουν βλάβες, όπως της ισπανικής εταιρίας Hola, τα οποία συνεχώς βρίσκονται για επισκευή, ενώ οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογράψει, έχουν φτάσει σε σημείο να πληρώνουν 30.000 ευρώ την ημέρα για ένα από τα αεροσκάφη της Ηola που δεν χρησιμοποιούν!

Υπολογίζεται ότι μόνο τον περασμένο Ιούνιο δαπανήθηκαν περισσότερα από 1,15 εκατ. ευρώ μόνο για έκτακτες μισθώσεις αεροπλάνων, προκειμένου να εκτελεστεί το πτητικό πρόγραμμα και αυτό συνέβη, καθώς η διοίκηση των ΟΑ, ενώ σχεδίαζε από τον περασμένο Ιανουάριο να νοικιάσει πέντε νέα αεροσκάφη για την υλοποίηση του θερινού προγράμματος δρομολογίων, ουδέποτε προχώρησε στις ενοικιάσεις αυτές. Έτσι, νοικιάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες αεροσκάφη με περίπου 3.500 ευρώ την ώρα, ενώ τα ενοίκια για μακροχρόνιες μισθώσεις αεροσκαφών δεν ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ την ώρα.

Σημειώνεται πως τα τρία τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 20 ενοικιάσεις αεροσκαφών, γεγονός που απομακρύνει και τους τελευταίους επιβάτες από τα δρομολόγιά της, ενώ την ίδια στιγμή, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει εμμέσως ανησυχίες για τη λειτουργία αεροπορικών εταιρειών που λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: