Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ AIDS

ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ


Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η στάση της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου, που αρνείται να εισαγάγει το νέο αντιρετροϊκό χάπι Strocrin για τους ασθενείς του AIDS στην τιμή που ισχύει στο εξωτερικό.

Η εταιρία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα διάθεσης του φαρμάκου στη χώρα μας, αλλά ζητά να κοστολογηθεί το σκεύασμα των 600mg στα 500 ευρώ, τιμή διπλάσια (!) από τη συσκευασία των 200 mg, την ώρα που στην ΕΕ τα δύο φάρμακα κοστίζουν ακριβώς το ίδιο!

Με τον τρόπο αυτό στερεί από τους ασθενείς που πάσχουν από AIDS τη δυνατότητα να λάβουν το πλέον ευέλικτο και καινούριο θεραπευτικό χάπι και να αποκτήσουν έτσι καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ οι οροθετικοί ασθενείς διαπιστώνουν ακόμη μια φορά με τον πλέον σκληρό τρόπο ότι πάνω στην υγεία τους οι άλλοι κοιτούν να κερδίσουν όλο και περισσότερα χρήματα.

Οι γιατροί από τη μεριά τους δηλώνουν πως το σκεύασμα Strocrin των 600 mg βελτιώνει σαφώς την ποιότητα ζωής των ασθενών, καθώς ένας οροθετικός ασθενής πρέπει να παίρνει την ημέρα πολλά χάπια, ανεξαιρέτως και συνέχεια, Επομένως, όσο λιγότερα είναι τα χάπια, τόσο πιο εύκολη είναι η λήψη τους, άρα και καλύτερη η καθημερινότητα των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: