Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

ΛΕΣΧΗ BILDERBERG

"ΣΚΟΤΕΙΝΗ" ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ή ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ CLUB;
Τι κοινό έχει ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Άνγκελα Μέρκελ; Έχουν συμμετάσχει όλοι τους- καθώς και πολλοί άλλοι Έλληνες και ξένοι πολιτικοί και επιχειρηματίες- στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg.

Η Λέσχη Bilderberg για άλλους είναι μια «σκοτεινή» οργάνωση, που βγάζει Προέδρους και πρωθυπουργούς κρατών και για άλλους είναι ένα διεθνές κοινωνικό club, τα μέλη του οποίου κατά καιρούς συζητούν τα προβλήματα του πλανήτη μας.

Οι συνεδριάσεις της Bilderberg διαρκούν 3-4 ημέρες, και όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια των εργασιών. Από αυτούς, το 1/3 είναι τα σταθερά μέλη, ενώ τα υπόλοιπα 2/3 εναλλάσσονται κάθε χρόνο και ειδοποιούνται οχτώ μήνες πριν για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Οι βασικοί ομιλητές για κάθε θέμα είναι υποχρεωμένοι να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε μόλις πέντε λεπτά, ενώ οι παρεμβάσεις των άλλων συμμετεχόντων δεν ξεπερνούν το ενάμιση λεπτό.

Με ό,τι κι αν ασχολείται η Λέσχη Bilderberg, που πήρε το όνομά της από το ξενοδοχείο στην Ολλανδία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίασή της, το 1954, το σίγουρο είναι πως η απόφαση της δημιουργίας της ΕΕ, της γέννησης του ευρώ, της κήρυξης ορισμένων πολέμων ή της διαμόρφωσης της τιμής του πετρελαίου, είναι αποφάσεις δικές της.
Η Λέσχη Bilderberg «γεννήθηκε» από τον Τζόζεφ Ρέτινγκερ, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με ισχυρές διασυνδέσεις με προέδρους των ΗΠΑ, πρωθυπουργούς, Πάπες της Ρώμης, το ισραηλιτικό λόμπι και τους Ιησουΐτες. Πυρήνας της οργάνωσης θεωρείται η «οργανωτική επιτροπή» και κυρίως η «εκτελεστική επιτροπή», που κινεί τα νήματα της οργάνωσης, ενώ σε αυτήν, λέγεται πως συμμετέχει και ένας Ελληνοκύπριος, πολύ γνωστός επιχειρηματίας.

Η έδρα της Λέσχης Bilderberg είναι στο Λάιντεν της Ολλανδίας, ωστόσο μοιάζει να μην έχει καν τηλεφωνικό κέντρο, ούτε προσωπική ιστοσελίδα, ενώ οι τόποι των εκάστοτε διασκέψεων κρατιούνται μυστικοί, καθώς το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η μυστικοπάθεια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στις συναντήσεις δεν προσκαλείται κανένας δημοσιογράφος (τουλάχιστον όχι με την ιδιότητά του) και κρατιούνται εμπιστευτικά πρακτικά των συνεδριάσεων. Η αύρα μυστηρίου απλώνεται ακόμα περισσότερο κι από τη φήμη ότι μέχρι και το προσωπικό των πεντάστερων ξενοδοχείων, που επιλέγονται πάντα για τις συναντήσεις, «ορκίζεται» σε σιωπή, με την απειλή «να μην ξαναδουλέψει ποτέ».

Από ελληνικής πλευράς, κάθε χρόνο παρίσταται και ένα μέλος του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου, με πιο γνωστές παρουσίες αυτές του Γιώργου Παπανδρέου (πριν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), του Κώστα Καραμανλή (πριν γίνει πρωθυπουργός), του Γιώργου Αλογοσκούφη, της Άννας Διαμαντοπούλου, του Αντώνη Σαμαρά, του Κώστα Μητσοτάκη, του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, του Γεράσιμου Αρσένη, του Στέφανου Μάνου, του Θεόδωρου Πάγκαλου, του επιχειρηματία Κώστα Καρρά και του Γιώργου Δαυίδ, αλλά και του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά.

Στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg συμμετείχαν και ο Μπιλ Κλίντον (πριν γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ), ο Τόνι Μπλερ (πριν γίνει πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας), η Άνγκελα Μέρκελ (πριν γίνει καγκελάριος της Γερμανίας), γεγονός που ενισχύει τις απόψεις αυτών που λένε πως όσοι συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Λέσχη αυτόματα παίρνουν το χρίσμα για να ανέλθουν στις πολιτικές βαθμίδες της χώρας τους. Αλήθεια ή σύμπτωση; Αρκεί κανείς να προσέξει τι θέση καταλαμβάνουν σήμερα στην πολιτική ζωή της χώρα μας, όσοι Έλληνες πολιτικοί συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της Οργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: