Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

Όταν οι εθνοπατέρες μας καλούνται να συζητήσουν για τα προνόμια που τους παρέχει η είσοδός τους στη Βουλή, τότε όλοι (ή έστω οι περισσότεροι) φαίνεται να συμφωνούν, σε όποιο κομματικό χώρο κι αν ανήκουν. Εκείνη τη στιγμή οι βουλευτές μας είναι παραπάνω από συνεργάσιμοι. Και φυσικά δεν έχουν λόγο να διαφωνούν, καθώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα απαράδεκτα βίτσια τους.

Και δυστυχώς τα βίτσα τους είναι πολλά και οι χρηματικές τους απαιτήσεις υπερβολικές. Και ας αρχίσουμε να απαριθμούμε μερικά από τα προνόμιά τους. Οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να «πληρώσουν» ακόμη και τον προεκλογικό αγώνα των βουλευτών που εκλέχθηκαν, καθώς από τον Ιανουάριο του 2005 έως και τις εκλογές, οι εθνοπατέρες μας «φέσωσαν» τη Βουλή με 1 εκατομμύριο ευρώ, από υπερβάσεις του πλαφόν, που έκαναν κυρίως στα σταθερά και κινητά τους τηλέφωνα.

Η Βουλή καταβάλλει στους εκπροσώπους της 250€ το μήνα για τα κινητά τους και 13.500€ ετησίως για τους λογαριασμούς του σταθερού τους τηλεφώνου, ωστόσο οι περισσότεροι υπερβαίνουν το πλαφόν, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 2000 μέχρι σήμερα να χρωστάει στους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας 34 εκατομμύρια ευρώ!

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερες περιπτώσεις «φουσκωμένων» λογαριασμών, εξαιτίας συστηματικής κλήσης αριθμών που παρέπεμπαν σε «ροζ» διευθύνσεις και αστρολόγους, παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, από τα κινητά των βουλευτών, γεγονός που δείχνει πως οι εθνοπατέρες μας δεν νοιάζονται μόνο για το… καλό του τόπου (λέμε τώρα!), αλλά και για την ικανοποίηση των… περίεργων ορέξεών τους. Φυσικά οι περισσότεροι το αρνούνται και δικαιολογούν την ύπαρξη αυτών των αριθμών στο λογαριασμό των κινητών τους τηλεφώνων ως κλήσεις που έγιναν από τους… συνεργάτες του!

Φυσικά τα προνόμια των βουλευτών δεν σταματούν εδώ, αν και οι περισσότεροι βουλευτές διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής μας, μετά την καθιέρωση του ασυμβιβάστου. Υπενθυμίζω πως οι ετήσιες απολαβές τους αγγίζουν τα 100.000- 120.000 ευρώ, μηνιαίως εισπράττουν 6.500 ευρώ ως καθαρή αποζημίωση, ενώ από τις συμμετοχές τους στις συνεδριάσεις λαμβάνουν έως και 2.500 ευρώ, έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις και δικαίωμα σύνταξης με συνολικά τέσσερα χρόνια θητείας. Τον προϋπολογισμό της Βουλής βαρύνουν επίσης οι εισφορές στους ασφαλιστικούς τους φορείς, ενώ λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα δώρα και επιδόματα, μέχρι και επίδομα οικογενειακών βαρών!

Στο μακρύ κατάλογο των προνομίων, περιλαμβάνονται επίσης πολυτελή αυτοκίνητα και έξοδα κίνησης, ενώ για τους βουλευτές της περιφέρειας προβλέπονται ατέλειες για μετακινήσεις με τρένα, λεωφορεία και πλοία, 104 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή με έξοδα της Βουλής σε ξενοδοχεία της Αθήνας ή 1.000€ στο χέρι για ενοίκιο. Οι βουλευτές μας λαμβάνουν επίσης, (μηνιαίως πάντα!) έως και 1.500€ επίδομα για την οργάνωση των γραφείων τους και 1.000€ για ταχυδρομική ατέλεια, ενώ από το νέο έτος, το ημερομίσθιό τους θα ανέρχεται στα 370,00 περίπου ευρώ, δηλαδή θα είναι τόσο, όσο το μηνιαίο επίδομα του ΟΑΕΔ για τους άνεργους! Και πάλι δεν τους φτάνουν!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί και ο μεγάλος αριθμός των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας, που καλούνται να «προστατεύσουν» τους εθνοπατέρες μας, πάντοτε όμως με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων, ενώ στα προνόμια των βουλευτών είναι και η παροχή ενός επιστημονικού συμβούλου και τριών αποσπασμένων συνεργατών του. Και όλα αυτά, όταν το 1/4 σχεδόν των Ελλήνων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας… Και δεν ντρέπονται… Και δεν λένε να χορτάσουν και συνεχώς ζητούνε κι άλλα κι άλλα… Και θέλουν να μειώσουν τις συντάξεις των απλών πολιτών και να αυξήσουν τα όρια ηλικίας των εργαζομένων. Και αυτοί για τους εαυτούς τους τίποτα. Αυτοί να μη συνεισφέρουν πουθενά. Μόνο ο βουλευτής Αργολίδος της ΝΔ Γιάννης Μανώλης είχε το θάρρος (ίσως και για λόγους εντυπωσιασμού) να ζητήσει τον περιορισμό των προνομίων των βουλευτών, από το βήμα της Βουλής και ο συνάδελφός του και προεδρεύων της Βουλής Γιώργος Σούρλας είχε το θράσος να τον διακόψει!

Κλείνοντας, να σημειώσω πως σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2008, οι μισθοί των 1.400 υπαλλήλων της Βουλής θα φτάσουν τα 46,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσουν τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών και 5 εκατομμύρια ευρώ τα αυτοκίνητά τους! Το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής θα στοιχίσει στους Έλληνες φορολογούμενους 4,5 εκατομμύρια ευρώ (ποσό διπλάσιο από πέρυσι) και κοντά στα 800.000€ η προμήθεια γραφικής ύλης, ενώ για… ρούχα και παπούτσια (;;;) η Βουλή θα δαπανήσει 180.000€ και 700.000€ για την καθαριότητα του Κοινοβουλίου και την προμήθεια υλικών καθαριότητας.

Τα συμπεράσματα δικά σας, Έλληνες.
Αναδημοσιεύω τους πίνακες με τις συντάξεις που δικαιούνται (;) ορισμένοι βουλευτές μας, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: