Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ
*Ουσίες σε τρόφιμα της Μεσογειακής Διατροφής, που αναστέλλουν τον σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας και κατ' επέκταση προστατεύουν από τις καρδιοπάθειες, έχουν βρει Έλληνες ερευνητές του τμήματος Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέτοιες ουσίες ανιχνεύτηκαν στην ελιά, στον μούστο, στο κρασί και γενικότερα στα λάδια, σε αρκετά ψάρια και θαλασσινά (π.χ. γαύρος, τσίρος, χταπόδι, μπακαλιάρος και τσιπούρα) και στο μέλι.

ΠΡΩΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
*Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται παγκοσμίως στις πρώτες θέσεις σε ποσοστά νοσογόνου παχυσαρκίας, ενώ κατέχει την πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη, με ποσοστό παχύσαρκων ανθρώπων στο 22,5%.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ
*Οι άνδρες που καπνίζουν περισσότερο από ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν ανδρογενετική αλωπεκία, υποδεικνύει μελέτη, ενώ εκτός του ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες ασθένειες, το κάπνισμα είναι γνωστό ότι επιταχύνει και τη γήρανση του δέρματος, αλλά και το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: