Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

*Ξεπέρασε το 100% η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στη χώρας μας και οι προβλέψεις μιλάνε για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως σε πληθυσμό 10.964.020 κατοίκων, η Ελλάδα έχει 14.081.914 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, με τη μερίδα του λέοντος να έχει η Vodafone, παρά το πλήγμα που δέχτηκε η εταιρία με το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Από την άλλη, ο «γάμος» της Vodafone με τη HOL, αποδείχτηκε χρυσός, καθώς τα κέρδη από την ένωσή τους αυξήθηκαν άμεσα, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και η συμφωνία πώλησης της Tellas στην WIND, του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις.

*Πρόστιμο- μαμούθ, ύψους 392.000€, επέβαλε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ στην εταιρία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, του πρώην Προέδρου του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ενώ τον παρέπεμψε και στον εισαγγελέα για περαιτέρω ποινικές κυρώσεις, για παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων, από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας μπεντονίτη και περλίτη της επιχείρησης, στις θέσεις Βούδια και Τσιγκράδο της Μήλου. Σε περίπτωση που η εταιρία δε συμμορφωθεί, ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς απείλησε ακόμη και με αναστολή της λειτουργίας των εγκαταστάσεών της στο νησί.

*Άνοιξε ο δρόμος για να επιστραφούν τεράστια ποσά σε δανειολήπτες, που είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια. Σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις, οι τράπεζες καλούνται να μετακυλίσουν στους πελάτες τους όχι μόνο το κόστος της ανόδου των επιτοκίων, αλλά και το όφελος από τις αντίστοιχες μειώσεις, που κατά καιρούς έχουν σημειωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: